Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye bu haftada kavrulacak!

Meteoroloji, 17 Ağustos hava koşulları raporunu paylaştı. Güncel rapora göre, ülke genelinde etkisini sürdüren sıcak hava dalgası bu hafta boyunca da sıcaklık artışına neden olacak.
Türkiye bu haftada kavrulacak!
17 Ağustos 2023 10:59:18
Meteoroloji, 17 Ağustos hava koşulları raporunu paylaştı. Güncel rapora göre, ülke genelinde etkisini sürdüren sıcak hava dalgası bu hafta boyunca da sıcaklık artışına neden olacak.

Meteoroloji 17 Ağustos hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre yurt genelinde etkili olan sıcakhava bu hafta da bunaltacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bölge bölge hava durumunun hafta boyunca bunaltıcı geçmesi bekleniyor.

meto_09556067ccab62b75cf150c371cc3cf2.jpg

Bölgesel hava raporu

Ülkenin kuzeydoğu kesimleri ile İç Ege ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçmesi beklenirken, Rize çevreleri, Artvin’in kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması yönünde açıklama yapıldı.

Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceğini açıklayan meteoroloji, Marmara bölgesi için rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiği yönünde resmi Twitter hesabından açıklama yaptı.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda belirgin bir değişiklik beklenmezken, Marmara ve Kıyı Ege bölgelerinde mevsim normallerine uygun sıcaklıklar görüleceği tahmin edilirken, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin 6 ila 11 derece üzerinde sıcaklıkların devam etmesi öngörülüyor.

İklim değişikliği nedir?

Küresel ısınmayı (küresel ortalama sıcaklıkta süregelen artış) ve bunun Dünya’nın iklim sistemi üzerindeki etkilerini ifade eder.

Daha geniş anlamada iklim değişikliği Dünya'nın iklimindeki önceki uzun vadeli değişiklikleri de içerir. Küresel ortalamadaki sıcaklık artışı, önceki değişikliklerden daha hızlıdır ve esas olarak insanların fosil yakıtları yakmasından kaynaklanmaktadır. Fosil yakıt kullanımı, ormansızlaşma ve bazı tarımsal ve endüstriyel uygulamalar, başta karbondioksit ve metan olmak üzere sera gazlarını arttırmaktadır. Sera gazları, Dünya'nın güneş ışığından ısındıktan sonra yaydığı ısının bir kısmını emer. Bu gazların daha büyük miktarları Dünya'nın alt atmosferinde daha fazla ısı tutarak küresel ısınmaya neden olur.

İklim değişikliği nedeniyle çöller genişlerken sıcak hava dalgaları ve orman yangınları daha yaygın hale gelmektedir. Kuzey Kutbu’nda artan ısınma donmuş toprakların erimesine, buzulların geri çekilmesine ve deniz buzu kaybına katkıda bulundu. Daha yüksek sıcaklıklar aynı zamanda daha yoğun fırtınalara, kuraklıklara ve diğer aşırı hava koşullarına neden olmaktadır. Dağlarda, mercan resiflerinde ve Kuzey Kutbu’nda yaşanan hızlı çevresel değişim, birçok canlı türünün yer değiştirmesine ya da neslinin tükenmesine neden olmaktadır. Gelecekteki ısınmayı en aza indirme çabaları başarılı olsa bile, bazı etkiler yüzyıllar boyunca devam edecektir. Bunlar arasında okyanus ısınması, okyanus asitlenmesi ve deniz seviyesinin yükselmesi yer almaktadır.

VF kat sağ