Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye devrime hazır

Savunma sanayindeki başarıların tam bağımsızlık anlamına geldiğini ifade eden Mehmet Fatih Kacır, "Sağlıkta, finansta, tarımda, enerjide adımlarını attığımız projelerin neticesini de gördükçe önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde Türkiye'nin, tarihinde hiç görülmemiş bir yüksek teknoloji devrimine imza attığına hep birlikte şahit olacağız" dedi.
Türkiye devrime hazır
04 May 2023 00:00:00
Savunma sanayindeki başarıların tam bağımsızlık anlamına geldiğini ifade eden Mehmet Fatih Kacır, "Sağlıkta, finansta, tarımda, enerjide adımlarını attığımız projelerin neticesini de gördükçe önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde Türkiye'nin, tarihinde hiç görülmemiş bir yüksek teknoloji devrimine imza attığına hep birlikte şahit olacağız" dedi.

Haber: Özlem Doğan

Bu yıl altıncısı düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST iki buçuk milyonu aşkın ziyaretçi sayısıyla bir rekor kırdı. Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayinde adeta çağ atladı. Terörle mücadelede destan yazan yerli ve milli üretim araçları tüm dünyada da büyük ilgiyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde başlayan devrim niteliğindeki bu süreci Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır Milat’a anlattı.

Tercih değil zorunluluk

Bu milletin evlatlarının her zaman başının dik ve tam bağımsız yaşama iddiasına sahip olduğunu ifade eden Mehmet Fatih Kacır, “Milletimiz milli teknoloji hamlesine, tam bağımsız Türkiye iddiasına ve idealine sımsıkı sarılıyor. Bu yolculuktan geri dönmek ve elinden bu fırsatı kaçırmak istemiyor. Savunma sanayinde yerlileşme, millileşme Türkiye’miz için bir tercih değil bir zorunluktu. Zira Türkiye 2000’li yılların başında artık 30 yıla yaklaşan bir terör belasıyla mücadele ederken bu mücadelesinde müttefik olarak adlandırdığımız ülkeleri yanında göremedi. Bilakis bu ülkeler terör örgütlerine destek veriyordu” dedi.

Büyük mesafe kat ettik

Türkiye’nin bir zamanlar terörle mücadele sürecinde ihtiyaç duyduğu savunma sanayi ürünlerini müttefik diye adlandırılan ülkelerden parasıyla dahi temin edemediğini belirten Kacır, “Nihayetinde savunma sanayinde yerli ve millileşme projeleri hız kazanarak yerlilik oranı yüzde 20’lerden yüzde 80’lere çıkarıldı. Ayrıca hava, kara, deniz kritik bütün sistemlerin adım adım yerli ve millîleşmesi yolunda önemli mesafeler kat edildi” ifadelerini kullandı.

Bunun adı tam bağımsızlık

Bütün dünyanın savunma sanayinde olduğu gibi diğer alanlarda da Türkiye’yi gıpta ve kıskançlıkla izleyeceğini kaydeden Kacır sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün, insansız hava araçlarında dünyanın birincisi, helikopter platformları, jet eğitim uçakları ve beşinci nesil savaş uçaklarında yerli ve milli projeleri hayata geçirmekte olan bir Türkiye’den bahsediyoruz. TCG Anadolu gibi bir gemiyi inşa ettik, dünyanın ilk SİHA gemisini sulara indirdik. Uzay sistemlerinde yüksek çözünürlüklü uydumuzu kendi imkanlarımızla geliştirip üretebildik. Bunun adı tam bağımsızlık. Şimdi bunu sanayi ve teknolojinin diğer alanlarında hızla yaygınlaştırıyoruz. İşte TOGG bunun nişanesi.”

Milletimiz yakinen takipte

Halkın savunma sanayine esaslı bir şekilde sahip çıkacak bir iradeyi görmek istediğini söyleyen Kacır, “Sağlıkta, finansta, tarımda, enerjide adımlarını attığımız projelerin neticesini gördükçe önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde Türkiye’nin tarihinde hiç görülmemiş bir yüksek teknoloji devrimine imza attığına hep birlikte şahit olacağız. Milletimiz herkesin ne söyleyip neyi hedeflediğini yakinen takip ediyor. Bu nedenle de Atatürk Havalimanı’nı yabancı şirketlerle birlikte idare edeceğini vaat edenlere karşı en iyi takdiri yapacaktır” diye konuştu.

Önümüzdeki yüzyıl Türkiye'nin

Önümüzdeki yüzyılın Türkiye yüzyılı olacağını vurgulayan Kacır sözlerini şu şekilde noktaladı: “Bunu propaganda amacıyla ya da laf olsun diye söylemiyoruz; yürekten inanıyoruz. Bu inancımızın en büyük kaynağı Türk gençliği, Türk milleti, Türk milletinin öz evlatlarıdır. Biz kendi milletimizin özgüveniyle inşallah Türkiye yüzyılına hep birlikte imza atacağız ve milletimiz bu yoldan dönmeyecek. Ben 7’den 70’e buna buna sımsıkı sarılmış olan milletimizde bu konuda bir tereddüt olmadığına şahidim.”

VF kat sağ