Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2440.06
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye yollarını katediyor

1972 yılından beri Türkiye'de motor sporlarının gelişmesine destek olan Fiat, 2015 yılında başlattığı 'Egea Seni Piste Çağırıyor' projesiyle tüm Türkiye'yi dolaşıyor. Egea Hatchback ralli otomobiliyle de Türkiye Ralli Şampiyonası'nda yarışacak olan Fiat, düzenleyeceği Fiat Egea Gençler Kupası ile gençlerin motor sporlarına olan ilgisini ve sevgisini artıracak.
Türkiye yollarını katediyor
24 Nisan 2018 12:32:00
1972 yılından beri Türkiye'de motor sporlarının gelişmesine destek olan Fiat, 2015 yılında başlattığı 'Egea Seni Piste Çağırıyor' projesiyle tüm Türkiye'yi dolaşıyor. Egea Hatchback ralli otomobiliyle de Türkiye Ralli Şampiyonası'nda yarışacak olan Fiat, düzenleyeceği Fiat Egea Gençler Kupası ile gençlerin motor sporlarına olan ilgisini ve sevgisini artıracak.

FIRAT İPEK

Fiat, otomobil sporlarına önemli desteklerde bulunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Egea Seni Piste Çağırıyor ve TOSFED Yıldızını Arıyor projeleriyle birçok genç sporcu ve motor sporları meraklısına dokunan Fiat, Intercity İstanbul Park'ta düzenlenen lansmanla birlikte, 2018 sezonunda Türkiye Ralli Şampiyonası'nda yarışacağı Fiat Egea Hatchback ralli otomobilini ve takım pilotlarını da tanıttı.

Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, "2015 yılında Egea projesi ortaya çıkarken dile getirdiğimiz 'iyi bir otomobil aynı zamanda ulaşılabilir olmalı' vurgusunu motor sporlarının ulaşılabilirliği için de geçerli kılmak istiyoruz. Aslında, 2015 yılından bu yana motor sporlarını belirli bir kesimin odağından alarak tabana yaymak için çeşitliği etkinlik ve projeler düzenliyoruz" dedi.

'Egea Seni Piste Çağırıyor' tam gaz!

Altan Aytaç ayrıca, Fiat Motor Sporları ekibiyle, birçok üniversitede eğitim verdiklerini, ayrıca Egea Seni Piste Çağırıyor ile TOSFED Yıldızını Arıyor gibi iki önemli projeyi de başarıyla sürdürdüklerini belirtti. Aytaç, "Doğru ve güvenli otomobil kullanımının gerek markamız gerekse tüm kullanıcılar için önemini vurgulamayı amaçladığımız Egea Seni Piste Çağırıyor projesini ilk kez geçen sene Temmuz ayında düzenlemiştik. 2017 yılında 16 bayimizin desteği ile 8 ilde aktivite düzenleyerek 1.200 kişiye ulaştık. Bu yıl için hedefimiz ise 18 farklı noktada etkinliğimizi düzenleyerek 2.500 kişiye erişmek" ifadelerini kullandı.

Karsan 'Atak'a geçti

Bursa'da yer alan iki fabrikasında çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun modern toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, ihracatta yükselişe geçiyor.

Geçen yıl en büyük ilerlemeyi ihracatta yaşadıklarını vurgulayan Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, "2017'de 2016'ya göre ihracatımızı 3'e katladık. Ayrıca 160 civarında BredaMenarinibus marka otobüsü İtalya'ya ihraç ettik. Türkiye'de 1200 adet Jest satışı gerçekleştirdik. 60-70 civarında da yurtdışına Jest minibüs sattık. Atak'tan da 200 tane yurtiçine, 70 tane de yurtdışına sattık. Bir de Star modelimiz var. Ondan da 30 tane satış gerçekleştirdik" diye konuştu.

Elektrikli Atak planlarımızda

Elektrikli araçlara yönelik projelerine de değinen Arpacıoğlu, "Hem kendi markamız ile hem de stratejik partnerlerimiz için fason üretim yapıyoruz. Fason üretim ile Bozankaya firmasıyla elektrikli otobüs üretimi gerçekleştiriyoruz. Kendi markamıza da Jest'in elektriklisini yapıyoruz. Bozankaya elektrikli otobüsün üretimi devam ediyor. Şu an Elazığ Belediyesi'nin elektrikli araçlarının üretimi sürüyor. Ayrıca ileride Atak'ın elektriklisini üreteceğiz. Gelecek yıla yetişebilir" ifadesini kullandı.

Otomotiv gazetecileri yılın otomobilini seçti: Hyundai IONIQ Hybrid

Ezber bozan Hyundai IONIQ Hybrid, Türkiye'de yılın otomobili seçildi. IONIQ, elektrikli (EV), Plug-in Hybrid (PHEV) ve Hybrid (HEV) motorun sadece tek bir gövdede buluştuğu dünyadaki ilk otomobil olma özelliğine sahip.

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 3'üncü kez düzenlenen ve tüm aşamaları büyük heyecana sahne olan "Türkiye'de Yılın Otomobili"

(TYO) yarışmasının şampiyonu Hyundai IONIQ Hybrid oldu. OGD üyesi 76 otomotiv gazetecisinden toplamda 3820 puan alan Hyundai IONIQ Hybrid, büyük bir zafere imza atarak birinci oldu. Yarışmanın ilk yılında Skoda Superb, geçtiğimiz yıl da Renault Megane Sedan bu önemli ödülün sahibi olmuştu.

Rakiplerini geride bıraktı

Hyundai IONIQ Hybrid; BMW 5 Serisi, Ford Fiesta, Peugeot 5008, Skoda Kodiaq, Volkswagen Polo ve Volvo XC60 modellerini aldığı puanlarla geride bırakmayı başardı. Düzenlenen törende "Türkiye'de Yılın Otomobili" ödülünü alan Hyundai Assan Genel Müdür Yardımcısı Murat Berkel de, otomotiv gazetecilerinin verdiği bu karardan büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Berkel, "Öncelikle Otomotiv Gazetecileri Derneği'ne çok teşekkür ediyorum. Bugün çevreci otomobiller dünyayı yaşanabilir kılmak için çok önemli. Dolayısıyla çocuklarımıza çok güzel bir dünya bırakmak için hibrit teknolojisi büyük bir önem taşıyor" dedi.

Yeni Dacia Duster yollarda

Mart ayında satışa sunulan Yeni Duster, bir roadshow organizasyonu ile yola çıkarak Türkiye'yi dolaşıyor. Toplam 12 şehri kapsayan roadshow organizasyonunda Yeni Duster, ''Hakkını Ver'' sloganı ile otomobilseverlerle buluşuyor. Katılımcılar, test sürüşünün yanı sıra sanal gerçeklik dünyasını Yeni Duster ile deneyimleme fırsatı yakalıyor.

Klasik Mercedes'ler İstanbul yollarında

Mercedes-Benz Türk'ün ana sponsorluğunda gerçekleşen Klasik Otomobil Kulübü'nün geleneksel Bahar Rallisi'nin dördüncüsü 100'e yakın otomobilin katılımıyla Çırağan Palace Kempinski İstanbul'da başladı. Bu akşam özel bir ödül töreniyle sona erecek.

Subaru 60'ıncı yaşını kutluyor

Otomobil üretimindeki 60'ıncı yılını kutlayan Subaru, kurulduğu günden bu yana yollardaki en güvenli ve en yetenekli otomobilleri üretmeye devam ediyor. İlk otomobilini 1958 yılının Mart'ında üreten Subaru, 360'ı piyasaya sundu.

Ford Mustang istikrarını koruyor

Dünyanın önde gelen araştırma kuruluşlarından IHS Markit'in yayınladığı global otomotiv tescil verilerine göre efsane Ford Mustang, 2017 yılının en çok satan spor coupe modeli oldu. Ford Mustang bu sonuçlara göre üç yıldır üst üste en çok satan spor coupe olmayı sürdürüyor.