Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2433.40
BIST 100
9986.24
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye'den Rusya'ya 'PKK' uyarısı!

Türkiye, sınırları dibinde ABD-İsrail tarafından desteklenen teröristlere karşı başta Rusya olmak üzere İran ve Irak'la temasları hızlandırdı.
Türkiye'den Rusya'ya 'PKK' uyarısı!
05 Kasım 2017 09:33:00
Türkiye, sınırları dibinde ABD-İsrail tarafından desteklenen teröristlere karşı başta Rusya olmak üzere İran ve Irak'la temasları hızlandırdı.

Bölgenin kaderini küresel işgalcilere bırakmak istemeyen Türkiye, sınırları dibinde ABD-İsrail tarafından desteklenen teröristlere karşı Rusya, İran ve Irak'la temasları hızlandırdı. Türkiye'ye yönelik tacizlerini Afrin üzerinden yapacak kadar pervasızlaşan PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan ise dün, "Sıra İdlib'de" diyecek kadar ileri gitti. Kandil ve Sincar için Tahran'la müzakereleri sürdüren Ankara, Hatay'ın yanıbaşındaki Afrin için de Moskova ile masaya oturdu. İdlib'deki TSK unsurlarını taciz eden teröristlerin Afrin'den temizlenmesi kararlılığını muhataplarına ileten yetkililer, Rusya'yı 'PKK konusunda ABD ile birlikte hareket etmemeleri gerektiği' konusunda uyarıyor.

KRİZE YOL AÇMAMALI

Ankara, örgütün Suriye'deki varlığının Rusya'nın da menfaatine olmadığını kaydediyor. Rusya'ya, Irak örneği hatırlatılarak, ABD'nin Suriye'de DEAŞ'ın temizlenmesinden sonra elindeki PKK/PYD silahını daha etkin kullanacağı uyarıları yapılıyor. Buna rağmen PKK/PYD'yi Suriye'yi temsilen Soçi'deki kongreye çağıran Kremlin'e Beştepe'den iletilen rahatsızlığın nasıl sonuç vereceği önümüzdeki günlerde netleşecek. Ankara, Mehmetçiğin Afrin'e gireceğini muhataplarına net olarak iletmiş durumda. ABD destekli terör örgütünün Rusya ile Türkiye arasında bir krize dönüşmemesi için gerekli adımların atılmakta olduğu belirtiliyor.

Yeni Şafak