Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2447.68
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye'den 'Mavi Vatan'a yeni muhafız

Milli Savunma Bakanlığı, askeri gemi projeleri kapsamında Uçak Gemisi'nin tasarım aşamasına geçildiğini açıkladı.
Türkiye'den 'Mavi Vatan'a yeni muhafız
04 Ocak 2024 12:22:39
Milli Savunma Bakanlığı, askeri gemi projeleri kapsamında Uçak Gemisi'nin tasarım aşamasına geçildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği ve teşvikiyle mütemadiyen geliştirilen yerli ve millî savunma sanayi ürünü silah sistemleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin imkân ve kabiliyetlerinin her geçen gün daha da artırıldığını vurgulayarak, askeri gemi projeleri kapsamında Uçak Gemisi'nin tasarım aşamasına geçildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen haftalık bilgilendirme toplantısında Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı’nda alınan kararlara ilişkin açıklama yapıldı.

Konuya ilişkin bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde;

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve teşvikiyle mütemadiyen geliştirilen yerli ve millî savunma sanayi ürünü silah sistemleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin imkân ve kabiliyetleri her geçen gün daha da artırılmaktadır. Bu kapsamda;

Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca çeşitli miktarlarda “Mini Akıllı Mühimmat”, “Elektronik Taarruz Sistemi MİLKAR” ve “Hisar-O Füzesi”nin muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır.

Sayın Bakanımız, 03 Ocak’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen yerli ve millî savunma sanayimizin ulaştığı seviye, gelecek hedefleri ve kritik projelere ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı’na katılım sağlamıştır.

msb_59f804ba2093a200f121baae1785735d.jpg

Söz konusu toplantıda;

Askerî gemi projeleri kapsamında Uçak Gemisi tasarım aşaması,

MİLGEM 9-10-11-12’nci gemileri, açık deniz karakol, yeni tip çıkarma ve yeni nesil mayın avlama gemileri ile millî hücumbotun inşası,

Envanterdeki İHA/SİHA’lara yenilerinin eklenmesi, yeni kabiliyetler kazandırılması ve lojistik desteklenebilirliğinin sağlanmasına yönelik projeler karara bağlanmıştır.

Millî Muharip Uçak KAAN’ın gelecek dönem faaliyetleri, HÜRKUŞ uçaklarının ve GÖKBEY helikopterlerinin tedarikleri ile Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçaklarının lojistik gereksinimleri,

Yeni füze, radar, elektronik harp, haberleşme, muhtelif silah, mühimmat ve teçhizatlar, hava savunma sistemleri ile uydu ve uzay sistemleri gibi geniş bir yelpazede çok sayıda proje için de karar alınmıştır."