Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2407.40
BIST 100
10162.49
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye'nin 6 ilinde yangın çıktı

Bolu, Bayburt ve Eskişehir'deki yangınlarla mücadele çalışmaları devam ederken, yangınların kontrol altına alındığı bölgeler de bulunmaktadır. Antalya, Ankara ve Denizli'de çıkan yangınlar kontrol altına alınmıştır. Yangınlarla mücadele eden ekiplerin yoğun çabaları sonucunda alevlerin kontrol altına alındığı bildirilmiştir.
Türkiye'nin 6 ilinde yangın çıktı
15 Ağustos 2023 19:27:35
Bolu, Bayburt ve Eskişehir'deki yangınlarla mücadele çalışmaları devam ederken, yangınların kontrol altına alındığı bölgeler de bulunmaktadır. Antalya, Ankara ve Denizli'de çıkan yangınlar kontrol altına alınmıştır. Yangınlarla mücadele eden ekiplerin yoğun çabaları sonucunda alevlerin kontrol altına alındığı bildirilmiştir.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde devam eden orman yangınlarıyla mücadele yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Yangına 1 uçak, 3 helikopter ve çok sayıda arazöz ile havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Göynük Aşağıkınık köyünde yanan alan yeniden alev aldı ve ekipler soğutma çalışmalarını yürütüyor.

thumbsbcbd5f72499141c9ce00d161e008879a42_9964c5c74891aa203c95b935d0eb325f.jpg

Ayrıca Göynük'te üçüncü bir yangın da Dağhacılar köyü ormanında başladı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç da yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu.

Vali Kılıç: Can kaybı yok

Vali Kılıç yaptığı açıklamada yangında herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirterek, şunları söyledi:

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangının bir an önce söndürülmesi için havadan ve karadan tüm unsurlarımızla seferber olmuş durumdayız.

Bolulu hemşehrilerimize ve bölge halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yeşil vatanımızı korumak için büyük bir özveriyle çalışan personelimize kolaylıklar diliyor, ekiplerimizin çalışmalarına destek veren gönüllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Yangınlarda erken müdahale zararın en aza indirilmesi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması bakımından büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın en ufak şüpheli durumu dikkate alıp duyarlı davranarak ilgili birimlere ihbarda bulunması bu anlamda çok kıymetli. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandaşlarımızın özellikle de yangın riski bulunan alanlarda dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyoruz.

Denizli'de orman yangını

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde başlayan orman yangınına 4 helikopter, 3 uçak ve çok sayıda arazöz destek vererek müdahale edildi.

Yangına havadan ve karadan yoğun bir şekilde müdahale edilmesi sonucunda alevler 3 saat içerisinde kontrol altına alındı. Şu an soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

thumbsbc471b613b23b432ca7443615104693234_fd5027cea28b91a19c472fb72996f3f1.jpg

Eskişehir'in Alpu ilçesindeki yangını söndürmek için ise 4 helikopter, 1 uçak, 5 arazöz ve 2 su tankeriyle çalışmalar sürdürülüyor. Yangınla etkili bir şekilde mücadele edilerek söndürme çalışmaları devam ediyor.

Ankara

Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Eğriekin Mahallesi yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın büyüyerek ormanlık alana sıçradı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Çubuk Orman İşletme Şefliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Ankara, Çubuk ve Akyurt itfaiye ekipleri ile iş makineleri sevk edildi.

Ekipler, yangına karadan müdahale ederken aynı zamanda iş makineleriyle de alevlere müdahale etti.

thumbsbce8c46407a08374c8b6ccbea002ca79cd_255444c6fc207cf2c0aa10c228bbc0e6.jpg

Havadan da bir helikopterle müdahale edilen yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü. Şu an ise soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın bölgesinde geniş güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri, güvenliği sağlamaktadır.

Antalya Akseki'de orman yangını

Antalya'nın Akseki ilçesinin Kuyucak Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

Çevredeki insanlar tarafından fark edilen dumanı görenlerin ihbarı üzerine Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangının hızla yayılmasının ardından 6 helikopter, 5 uçak, 25 arazöz ve 8 su tankeri gibi birçok araçla müdahale edilmektedir.

Aynı zamanda Kaş ilçesinde de bir zeytinlik alanda yangın çıktı, ancak hızlı bir şekilde kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde alevlerden kurtarılan bir kaplumbağaya jandarma ekipleri tarafından su verildiği belirtildi.

Öte yandan, Isparta'da ise traktörden çıkan yangın ağaçlık alana sıçradı. Yangının yayılmasını önlemek ve söndürmek için vatandaşlar ve ekipler bir araya geldi. Alevler kontrol altına alındıktan sonra bölgede soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Bayburt

Merkeze bağlı Helva köyünde henüz belirlenemeyen nedenle dağlık alanda örtü yangını çıktı.

Vatandaşların ihbarıyla bölgeye jandarma, itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Dağlık alana yayılan yangına, arazinin engebeli olması ve rüzgar nedeniyle zor şartlarda müdahale ediliyor.

thumbsbcad00c9c866cd9afbc2579fca1d1557d0_db748c4899ce2bee9d6f7b17af4da69f.jpg

Yaklaşık 350 dekar alana yayılan yangının köylülerin de desteğiyle kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

Yetkililer, yangının yerleşim yerine sıçrama durumunun henüz söz konusu olmadığını belirtti.

Vali Vekili Göksel Yüksel, İl Jandarma Komutanı Talha Övet ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.