Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye'nin Gazze faaliyetleri hakkında dikkat çeken sözler

Sosyal medyada yurt dışı kaynaklı sahte hesapların ''Türkiye Hamas'a destek verir gibi görünüp İsrail ile işbirliği yapıyor'' iddialarını yoğunlaştırdığı dönemde, Al Jazeera İstanbul Büro Şefi Abdulazim Muhammed, bu iddialara cevap niteliğinde bir analize imza attı.
Türkiye'nin Gazze faaliyetleri hakkında dikkat çeken sözler
09 Aralık 2023 16:11:53
Sosyal medyada yurt dışı kaynaklı sahte hesapların ''Türkiye Hamas'a destek verir gibi görünüp İsrail ile işbirliği yapıyor'' iddialarını yoğunlaştırdığı dönemde, Al Jazeera İstanbul Büro Şefi Abdulazim Muhammed, bu iddialara cevap niteliğinde bir analize imza attı.

Milatgazetesi.com

Son zamanlarda sosyal medyada birçok yabancı trol hesapCumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik, İsrail’le iş birliği yapıyor mesajlarıyla, Türkiye’nin Gazze için mücadelesini karalamaya çalışırken, Al Jazeera’in İstanbul Büro Şefi çirkin iftiralara yönelik adeta cevap niteliğinde bir açıklama yaptı.

‘‘BUNU BAŞKA KİM YAPABİLİR?’’

Al Jazeerain İstanbul şefi Abdulazim Muhammed, Erdoğan’ın dünyada İsrail'i terör devleti olarak adlandırabilen tek cumhurbaşkanı olduğunu belirtti. Muhammed ‘’Erdoğan dünyada İsrail'i terör devleti olarak adlandırabilen tek cumhurbaşkanıdır. Netanyahu'yu suçlu ve yargılanması gereken bir kasap olarak tanımlayan tek kişi o. Bunu söyledi ve her gün tekrarladı. Terörist bir hareket değil, bir direniş hareketi olan Hamas hakkındaki düşüncelerinizi umursuyoruz. Mevcut krizin ışığında Hamas liderliğini devralan başkan Erdoğan. Bunu başka kim yapabilir? ifadelerini kullandı.

FİDAN SESSİZCE HAREKET EDİYOR

Dış işleri bakanı Hakan Fidan’ın diplomasi trafiğini de değinen Muhammed, ‘’Hakan Fidan, krizin başlangıcından bu yana Hamas liderleriyle üç kez görüştü. Hakan Fidan sessizce hareket eden ve Gazze menfaati için henüz açıklanmayan pek çok şey yapmış bir adamdır ve bunu en iyi konuşacak kişi Hamas liderliğidir. Türk İstihbarat Müdürü (MİT), savaşın başından bu yana Hamas yönetimiyle sürekli iletişim ve koordinasyon halinde bulunuyor. Hamas liderliği ve kadroları siyaset ve medya işlerini açık bir çatıyla ve Erdoğan'ın doğrudan emriyle Türkiye'den yönetiyor.’’ İfadelerini kullandı.

BEDELİNİ AĞIR ÖDERLER

Gazze’de yaşanan acı olaylara başından beri en büyük tepkiyi veren Erdoğan, en son İsrail’in Hamas tehdidine de sert tepki göstermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerine yönelik suikast planlarına ilişkin, ‘Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde şunu bilmeleri gerekir ki bunun bedelini, bunun faturasını çok ama çok ağır öderler. Şu anda Gazze'yi havadan, denizden, karadan kuşatmak suretiyle bu adımları atanlar, bir hafta içinde netice alacaklarını zannediyorlardı. Ne oldu, alabildiler mi? Almadılar. Türkiye'ye, Türklere karşı böyle bir adımı atmaya eğer cüret ederlerse bunun bedelini, bir daha bellerini doğrultamayacak surette, ödemeye mahkum olurlar.’’ İfadelerini kullanmıştı.

TÜRK SİYASETİ GAZZE’DE AKTİF

Türkiye’nin Gazze’deki direniş ile yakın temas halinde olduğu yaşanan olaylardan da anlaşılıyor. Ankara, Türk vatandaşlarını Gazze’den aracısız şekilde direkt olarak çıkarabiliyor. Hatta Kassam’ın elindeki esirler için Yahudi aileler bile Türkiye’den yardım istiyor.

Öte yandan, Gazze’deki savaşın başında Milli Savunma Bakanlığı’nın ‘Görünmeyen yüzler’ yazarak paylaştığı ve yüzleri kapalı askerlerin yer aldığı video çok konuşulmuştu.

VF kat sağ