Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2451.28
BIST 100
10337.17
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

7'den 70'e Togg Sevdası! Ahşaptan Üretiyorlar

KOMEK çatısı altında yer alan atölyede, çıktığı günden bugüne gündemde olan Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un oyuncak versiyonunu tasarlanıyor.
7'den 70'e Togg Sevdası! Ahşaptan Üretiyorlar
28 Temmuz 2023 12:20:17
KOMEK çatısı altında yer alan atölyede, çıktığı günden bugüne gündemde olan Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un oyuncak versiyonunu tasarlanıyor.

Ahşap Oyuncak Eğitim ve Tasarım Atölyesi olarak ön plana çıkan alanda doğal boyama teknikleri uygulanıyor. Çocuklar için ahşap oyuncaklar üretilen atölyede yapbozdan trene, bulmacalardan arabalara, uçak modellerin at ve topaçlara kadar birçok oyuncağın üretimi yapılıyor. Geniş bir yelpazeye sahip olan modellere şimdi bir de yerli otomobil Togg dahil edildi. Ahşap Togg için üretimin talepler doğrultusunda yapılacağı ve tasarlanan sabit modellerin sayısında artış olacağı da bildirildi.

togg-ahsap_b572da148d2794fb68c6db4f1fbcdcb6.jpg

El Emeği Tasarımlar

Anatoya Ahşap Oyuncak Üretim Atölyesi Sorumlusu makine mühendisi Şevket Tutak, Anatoya'nın "Medeniyetimizin oyuncakları" sloganıyla KOMEK bünyesinde 2019'da Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı (KOP SOGEP) projesi kapsamında kurulduğunu söyledi. Ahşap ve pelüş oyuncaklar ürettiklerini aktaran Tutak, "Oyuncaklarımız 7 kategoride oluşmaktadır. Eğitici, geleneksel, robotik, teknolojik oyuncaklarımız var. Oyuncakları kendimiz tasarlıyoruz. Ürettiğimiz oyuncakları internetten tüketiciye ulaştırmaya çalışıyoruz." dedi.

7 Farklı Renkte Üretiliyor

Tutak, Togg'un oyuncağını yapma fikri ortaya çıkınca çalışmaya başladıklarını belirterek, "Togg çalışmalarını heyecanla takip ettik. Atölyede çeşitli araba modelleri üretirken Togg'u nasıl modelleyeceğimizi araştırmaya başladık. Yaklaşık 4 aylık AR-GE ve projelendirme çalışması yürüttük. Fotoğrafları bilgisayar destekli uygulamalara aktardık ve oyuncak Togg ortaya çıktı." ifadesini kullandı. Togg'u kayın ağacından ürettiklerini vurgulayan Tutak, "Togg'u 6 renk çıkarttılar. Bu renklerin her birinin ismi ve hikayesi var. Kırmızısına 'Anadolu', beyazına 'Pamukkale' dediler. Biz de Anatoya markasına özgü olarak Konya'yı çağrıştırması için 'Çatalhöyük'ün doğal rengini oyuncağımıza yansıtmaya çalıştık. Çatalhöyük, kayın ağacımızın orijinal rengi oldu. Togg'larımızı 'komekpazari.com.tr' üzerinden satışa sunduk." diye konuştu. Tutak, oyuncağın 15 parçadan oluştuğunu ve 40 santimetre uzunluğunda olduğunu kaydetti.