Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2441.00
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkmen eli kan ağlıyor

Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık dışı saldırıların ardı arkası gelmiyor. Komünist katil Çin, Müslümanlara oruç tutmayı bile yasakladı. Sincan - Uygur özerk bölgesinde devlet memurları ve öğrencilerin Ramazan'da oruç tutması bir genelge ile yasaklandı.
Türkmen eli kan ağlıyor
13 Temmuz 2013 00:00:00
Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık dışı saldırıların ardı arkası gelmiyor. Komünist katil Çin, Müslümanlara oruç tutmayı bile yasakladı. Sincan - Uygur özerk bölgesinde devlet memurları ve öğrencilerin Ramazan'da oruç tutması bir genelge ile yasaklandı.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA-

Doğu Türkistan'da Mübarek Ramazan ayına rağmen kan ve gözyaşı dinmiyor. 35 milyona yakın Müslüman Çin zulmü altında eziliyor. Sincan-Uygur özerk bölgesinde devlet memurları ve öğrencilerin Ramazan'da oruç tutması yasaklandı. Yasaklama genelgesi, bölge yönetiminin internet sitesinde yayımlandı. Genelgede, "Komünist Parti kadrolarının, devlet memurlarının ve öğrencilerin Ramazan ayına özgü dini faaliyetlerde bulunması yasaklanmıştır" denildi.

Müslümanların baskı ve zulüm altında kalmasına Türkiye dahil olmak üzere hiçbir ülkenin ses çıkarmamasından yakınan Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneğin Ankara Şube Başkanı Hayrullah Efendigil, "Katil Çin Devleti, Müslümanları terörist olarak görüyor. Her gün Müslümanlar katlediliyor, işkencelere tabi tutuluyor. Kız çocukları Çin'in içinde eğlence amaçlı kullanılmak üzere ailesinden koparılıyor, 500 bin civarında küçük çocuk zorla ideolojik eğitimlere tabi tutuluyor, buna dünyanın ve Türkiye'nin sessiz kalması ise içimizi yakıyor" diye konuştu.

Asimilasyon ve sindirme

Genç kızların ailelerinden alınarak Çin'de eğlence amacı kullanıldığını, yine küçük çocukların zorla ideolojik eğitimlere tabi tutulduğunu vurgulayan Efendigil, "Bu şekilde Başlatılan asimilasyon ve kültür yok etme faaliyetleri günümüze kadar sürmüş ve gün geçtikçe şiddeti daha da artmıştır" dedi. Efendigil, sözde barış güvercini ve yardımsever Amerika'nın, İnsan hakları savunucu BM'in bu katliamı görmezden geldiğini ifade etti.

Türk hükümeti görsün artık

Türkiye hükümetine çağrıda bulunan Efendigil, Filistin'e, Irak'a, Suriye'ye, Arakan'a gösterilen ilginin Doğu Türkistan için de gösterilmesini istedi. "Müslümanlar birbirlerini unutmuş" diyen Efendigil, şunları söyledi: "Bir Müslüman'ın ayağına diken batsa diğer Müslümanları canı yanmadıkça bu kan ve gözyaşı son bulmayacak. Müslümanlar ses çıkarmadıkça, biz katil devletlerden medet ummaya devam edeceğiz. Müslüman artık gözünü açmalı ve çevresine bakmalı."

Olağanüstü hal ilan edildi

Bölgede olağanüstü hal ilan edilerek, Müslümanların sebepsiz yere tutuklandığına dikkat çeken Efendigil, "Çinli askerler bölgeyi tamamen kuşatma altına aldı. Gecenin bir yarısında askerler geliyor ve insanları hiç sebep göstermeden tutukluyor. Daha sonra işkenceler yapılıyor. İnsanlık adına hiçbir uygulama yok" şeklinde konuştu.

250 yıldır dinmeyen kan

250 senedir hep zulüm görmüştür Doğu Türkistan. Milyonlarca insan katledilmiş ve şehit düşmüştür. Kur'an okumak, namaz kılmak, oruç tutmaku2026 Kısacası Müslüman olmak suçtur Doğu Türkistan'da. Doğu Türkistan, kanayan yara, güneşin doğduğu, insanlığın battığı yeru2026 Türkmen elinde 1949-1952 yılları arasında 2 milyon 800 bin; 1952-1957 arasında 3 milyon 509 bin; 1958-1960 yılları arasında 6 milyon 700 bin; 1961-1965 yılları arasında 13 milyon 300 bin Müslüman hunharca ve çeşitli işkencelerle katledildi.