Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TürkTraktör, iş makinelerini MARBLE Fuarı'nda tanıttı

TürkTraktör, iş makinelerini 28. MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda sergiledi.
TürkTraktör, iş makinelerini MARBLE Fuarı'nda tanıttı
27 Nisan 2023 17:50:21
TürkTraktör, iş makinelerini 28. MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda sergiledi.

TürkTraktör İş Makineleri İş Birimi Direktörü Boğaç Ertekin, fuarda gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 Şubat'taki depremlerin ardından bölgeye hızlıca iş makinelerini, operatörlerini ve servis görevlilerini gönderdiklerini, bu süreçte önemli görevler üstlendiklerini belirtti.

MARBLE Fuarı'nda faz 5 emisyon seviyesindeki en yeni ve çevreci iş makinelerini ilk kez sergilediklerini belirten Ertekin, ilginin sevindirici olduğunu söyledi.

TürkTraktör'ün Türkiye'de otomotiv sektörünün ilk üretici firması olduğunu ve 2013'ten bu yana iş makinaları ürettiğini aktaran Ertekin, şunları kaydetti:

"Yerli üretimi geliştirme yönündeki çalışmalarımız doğrultusunda 2020'den bu yana CASE ve New Holland markalı kazıcı yükleyici iş makinelerini tesislerimizde üretiyoruz. 2020'den bu yana da sürekli artan bir ivmeyle üretim temposunu da arttırıyoruz. Türkiye'deki iş makinası ihtiyacının yüzde 90'ının üzerindeki bir kısmına yanıt verebildiğimiz bir ürün gamımız var. Bunun içerisinde ağır hizmet tipi ekskavatör ve yükleyici makinelerimiz var. Bu fuarda da ağırlıklı olarak mermer ve maden sektörüne hizmet ettiğimiz ürünlerimizi sergiliyoruz."