Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tutuksuz ByLock'çular için dilekçe verildi

İzmir askeri casusluk kumpasında yargılanan ve aralarında FETÖ'nün üst düzey yönetici olduğu iddia edilen Fahrettin Karaağaç'ın da bulunduğu ByLock'çuların tutuksuz yargılanmaları tepkiye neden oldu.
Tutuksuz ByLock'çular için dilekçe verildi
04 Nisan 2017 09:28:00
İzmir askeri casusluk kumpasında yargılanan ve aralarında FETÖ'nün üst düzey yönetici olduğu iddia edilen Fahrettin Karaağaç'ın da bulunduğu ByLock'çuların tutuksuz yargılanmaları tepkiye neden oldu.

KORAY TAŞDEMİR

İzmir askeri casusluk kumpasında yargılanan ve aralarında FETÖ'nün üst düzey yönetici olduğu iddia edilen Fahrettin Karaağaç'ın da bulunduğu ByLock'çuların tutuksuz yargılanmaları tepkiye neden oldu. Askerlere ve bürokratlara iftira atarak sahte delillerle yüzlerce insanın hayatını karartan örgüt mensupları tutuksuz yargılanmasına tepkiler büyüyor. Askeri casusluk kumpasında FETÖ'nün hedefindeki isimlerden casusluk davasında FETÖ tarafından iki numaralı hedef olarak gösterilen Emekli İstihbaratçı Albay Coşkun Başbuğ, devlet raporlarıyla belgelenmiş ByLock kullanan örgüt mensubu sanıkları tutuklu yargılanmaları için itiraz dilekçesi verdi. 68 sanıklı davada sadece 10 kişi tutuklu yargılanırken 50'in üzerinde ByLock kullandığı kesinleşmiş kimseler tutuksuz yargılanıyor.

Üst düz örgüt yöneticileri

Başbuğ, İzmir 2. Ağır ceza Mahkemesi'ne gönderilmek üzere verdiği dilekçede tutuksuz yargılanan "Bylock" kullanıcısı sanıkların tutuklu yargılanmalarını talep etti. Dilekçede , "Yüzlerce subay-astsubaya, generale, kamu bürokratlarına iftira atan, sahte delillerle yüzlerce insanın hayatını karartan, kuracağı kumpas için devlete ait gizli bilgi ve belgeleri elde ederek açık kaynaklara sızdıran, özel hayatın gizliliğini ihlal eden, tüm bu suçları işledikleri net delillerle ispatlanmış olan 'ByLock' kullanıcısı oldukları devlet raporlarıyla belgelenmiş olan örgüt mensubu sanıkların tutuksuz yargılanmaları hukuken ve vicdanen hatalıdır. Ayrıca tutuksuz yargılananlar içinde Fahrettin Karaağaç gibi soruşturmanın seyrini etkileyebilecek yetki ve salahiyete sahip üst düz örgüt yöneticileri bulunmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Kumpas Davası'nın geçmişi

"Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" iddialarına ilişkin İzmir Emniyet Müdürlüğüne 10 Ağustos 2010'da gelen ihbar e-posta üzerine başlatılan ve aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanık ve üst düzey askeri yetkili, devletin gizli bilgi ve belgelerini yabancı istihbarat servislerine vermekle suçlanmıştı. İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 29 Ocak 2016 tarihinde tüm sanıkların beraatine hükmetmişti.