Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2408.01
BIST 100
10275.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Uçakta yolcuların üzerine kurtçuk döküldü

Amsterdam'dan ABD'ye seyahat eden bir uçak, yolcuların üzerine kurtçuklar dökülmesi nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.
Uçakta yolcuların üzerine kurtçuk döküldü
15 Şubat 2024 14:52:30
Amsterdam'dan ABD'ye seyahat eden bir uçak, yolcuların üzerine kurtçuklar dökülmesi nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.

Amsterdam'dan Detroit'e gitmek üzere Salı sabahı havalanan bir uçak, ekonomi sınıfında bulunan yolcuların kurtçuklarla karşılaşması üzerine Amsterdam'a geri dönmek zorunda kaldı.

Bir yolcuya göre, baş üstü dolabından yaklaşık on kurtçuk düştü ve bu durum yanındaki kadının üzerinde paniğe neden oldu. Kadın yolcunun kurtçukları temizlemek için kağıt kullanmasıyla diğer yolcular da endişelenmeye başladı.

Yolcular, kabin ekibine durumu bildirdi ve bagaj bölümünün kapağının açılmasıyla daha fazla kurtçuk ortaya çıktı. İncelenen bavulun içinde çürümüş balık bulunduğu tespit edildi.

Kalkıştan bir saat sonra geri döndü

Uçak, kalkıştan bir saat sonra Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'na geri döndü. Kabin ekibi, çürümüş balık içeren çantayı plastik folyo ile sararak imha etti.

Çantanın sahibi tespit edildi ve ayrı bir yere götürüldü, ancak bu yolcunun durumu hakkında bilgi verilmedi.

Uçak, temizlik için hizmet dışı bırakıldı. Delta Havayolları yetkilileri olay nedeniyle özür diledi ve "uygun olmayan şekilde paketlenmiş el bagajı" nedeniyle yolculuğun kesintiye uğradığını açıkladılar.

Yolcular bir sonraki uçuşa aktarıldı ve yaşanan rahatsızlık için 8 bin uçuş mili, otel konaklama masrafları ve 30 dolarlık yemek ücreti gibi tazminatlar sağlandı.