Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ulaştırma Bakanlığı kışa hazırlıklarını tamamladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, zorunlu kış lastiği uygulamasının bugün itibarıyla başladığını belirterek, Türkiye genelindeki uygulamanın ise 1 Aralık'ta başlayacağını hatırlattı.
Ulaştırma Bakanlığı kışa hazırlıklarını tamamladı
25 Kasım 2023 13:51:42
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, zorunlu kış lastiği uygulamasının bugün itibarıyla başladığını belirterek, Türkiye genelindeki uygulamanın ise 1 Aralık'ta başlayacağını hatırlattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1.828 adet makine ve ekipman ile 13.238 personelle sahalarda olduklarını belirterek, kış lastiği takmamanın cezasının 2.568 lira olduğunu aktardı.

Bakan Uraloğlu, zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık’ta başlayıp 4 ay süreceğini belirterek, kış lastiğine geçmek için karın yağmasını beklemenin gerekmediği konusunda uyarılarda bulundu.

Sürücüleri uyaran Bakan Uraloğlu'nun konu ile ilgili açıklamaları:

"Kış şartlarına uygun olmayan ve kış lastiksiz araçlarla lütfen yola çıkmayalım. Yola çıkmadan önce hava ve yol durumu hakkında mutlaka bilgi sahibi olalım. Araçlarımızda; zincir, takoz ve çekme halatlarını kati suretle bulunduralım. Yolda mahsur kalan araç sahibi iseniz, bulunduğunuz şeridi değiştirmeyelim. Olumsuz hava şartlarında yolun sol şeridini özellikle boş bırakalım. Karla mücadele araçlarına fazla yaklaşmayalım, gerekmedikçe sollama yapmayalım."

Kış lastiği uygulaması başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kış lastiği uygulamasının başladığını belirterek, 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kamyon, çekici, tanker, otobüs, kamyonet, minibüs ve otomobillerde kış lastiği kullanımının zorunlu olduğunu açıkladı. İlgili dönemde kar tanesi (snowflake) veya (M+S) işareti bulunan lastiklerin kullanılması gerektiğini belirten Bakan Uraloğlu, uygulamanın denetimlerle sağlanacağını ve kış lastiği takmayanlara ceza uygulanacağını bildirdi. Zorunlu kış lastiği uygulaması, İstanbul'da bugün itibarıyla başladı. Sürücülere uyarılarda bulunan Bakan, güvenli trafik akışını sağlamak adına kar mücadele ekiplerinin hazır olduğunu vurguladı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kış mevsimine yönelik çalışmalarını detaylandıran Uraloğlu, kar mücadele merkezleri, ekipmanlar, tuz ve tuz çözeltisi stoklarına dikkat çekti.

VF kat sağ