Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2424.32
BIST 100
10055.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ülkede iç karışıklık çıkarmak istiyorlar

Bazı sendika ve meslek odası yönetimleri, Türkiye'nin maruz kaldığı beka tehdidini yok sayarak, Olağanüstü Hal uygulamasını hedef alıp "OHAL değil, demokrasi" sloganıyla kampanya yürütmeye başladı.
Ülkede iç karışıklık çıkarmak istiyorlar
01 Aralık 2017 10:17:00
Bazı sendika ve meslek odası yönetimleri, Türkiye'nin maruz kaldığı beka tehdidini yok sayarak, Olağanüstü Hal uygulamasını hedef alıp "OHAL değil, demokrasi" sloganıyla kampanya yürütmeye başladı.

Neşat GÜNDOĞDU/ANKARA

TÜRKİYE Cumhuriyeti Devleti OHAL'i durup dururken değil; 15 Temmuz 2016 tarihinde maruz kaldığı darbe ve işgal girişimi üzerine, Anayasal yetkiye dayanarak ilan etmişti. OHAL uygulaması, vatandaşların gündelik hayatlarında hiçbir olumsuz değişiklik yapmadığı gibi; FETÖ, PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı yürütülen mücadeleyi de daha etkin ve sonuç alıcı hale getirdi. Hal böyleyken bazı sendika ve meslek odası yöneticileri OHAL aleyhine kampanya başlatma kararı aldı.

Amaçları, toplumu sokağa dökmek!

Konuyla ilgili Öz Orman İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada emeğin temsilcisi sivil toplum örgütleri olarak, kamu veya özel sektörde çalışan hiçbir emekçinin işini kaybetmesini istemedikleri belirtildi. Açıklama şu şekilde devam etti: "Kamudan ihraç edilenler, emeklerinin hakkını aradıkları için değil; terör örgütüyle irtibat, iltisak, sınav yolsuzluğu, soru hırsızlığı ve ülkeye karşı darbe yapmak suçlamasıyla, bu uygulamanın muhatabı olmuşlardır. Ülkemize kötülük yapan, TBMM'yi kapatıp Anayasayı lağveden darbeler, hiçbir zaman meşru siyasu00ee yönetimler tarafından yapılmamış; tersine, bu darbeler, milletin iradesine dayanan meşru iktidarları yıkmak için yapılmıştır. Türk Milleti, siyasu00ee yönetimini beğenmiyorsa, ihtiyaç duyduğu değişikliği, seçim sandığında bizzat kendi oylarıyla yapma imkan ve iradesine sahiptir. Milletimiz tarafından tasvip edilmeyen ne varsa, bunun değişim iradesinin gösterileceği yer, sokak değil seçim sandığıdır. Kendi adını demokrasi kavramıyla birlikte telaffuz eden sendika, meslek birliği gibi örgütlerin, demokrasinin tecelli yerinin sandık olduğunu unutmamasını ve toplumu sokağa dökme arayışlarından vazgeçmesini bekliyoruz. Emekçilerimizin günlük hayatına olumsuz etkisi olmayan OHAL'e karşı gösterilen bu sivil toplum tepkisinin, PKK katilleri tarafından katledilen emekçilerimiz için, Aybüke ve Necmettin öğretmenlerimiz için gösterilmediğini biliyoruz. Bizler ülkemize karşı oynanan oyunların da farkındayız. Bu bilinçle, bu ülkeyi ve Türkiye Cumhuriyeti'ni seven tüm yurttaşlarımızı, siyasu00ee partilerimizi ve sivil toplum örgütlerimizi, sandığa ve millu00ee iradeye sahip çıkmaya ve sandık yerine sokağı işaret edenleri, kendi karanlıklarıyla baş başa bırakmaya çağırıyoruz."

Ayrışmayalım Birleşelim

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay ise bazı emek sendikalarının yaptığı bu hareketlerin ülkenin menfaatine olmadığını söyledi. Böyle zorlu bir dönemde birlik olunması gerektiği söyleyen Toruntay, "Ülkemiz 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi ile büyük bir tehlike atlattı. Buna rağmen Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve halkımızın iradesi ülkeyi uçurumun eşiğinden kurtardı. Son zamanlarda Türkiye üzerine büyük oyunlar oynanmakta ve ülke içerisinden de ayrık otları çıkarak bu yarayı deşmeye çalışmaktadır. Ülkenin milli birliğe ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu şu günlerde Öz Taşım İş Sendikası olarak tüm kesimlere ayrılıklarımızda değil müştereklerimizde birleşmemiz gerektiğini söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.