Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2432.54
BIST 100
10008.6
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

"Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali" başladı

Bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali" (BOTİF), İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının sahnelediği "Deli Dumrul" oyunu ile başladı.
"Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali" başladı
04 Kasım 2023 14:32:36
Bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali" (BOTİF), İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının sahnelediği "Deli Dumrul" oyunu ile başladı.

Oyun öncesi gerçekleştirilen törende tiyatro eleştirmeni, çevirmen, yazar Seçkin Selvi, eleştirmen, akademisyen, yazar Dikmen Gürün, oyuncu, yönetmen ve oyun yazarı Haldun Dormen ile oyuncu ve yönetmen Yücel Erten'e festivalin onur ödülleri verildi.

Selvi törende yaptığı açıklamada, hem cumhuriyetin ikinci yüzyılına girildiği hem de bir eleştirmen olarak aynı hafta ödül aldığı için iki büyük kıvanç yaşadığını dile getirdi.

Yücel Erten ise festivalin ilk yılında ve açılış gecesinde sahne aldıkları için İzmir Şehir Tiyatrosu adına teşekkür ederek, 25-30 yıl bugünlerin gururla anılacağını dile getirdi.

Törene katılamayan Gürün'ün ödülünü Selvi, Dormen'in ödülünü ise oyuncu Mustafa Alabora teslim aldı.

Ödüllerin takdiminin ardından sanatseverler Deli Dumrul oyununu izledi.

Festivalin yüzen sahnesi STS Bodrum’da, bir hafta boyunca sahnelenecek “Mavi Sürgün” okuma tiyatrosu, yarın Mustafa Alabora ve Deniz Çakır’ın katılacağı ilk temsille gerçekleşecek. Gelin Tanış olalım oyunu 7 Kasım'da, Sema Moritz’in "Efsane Hanımlar" konseri 8 Kasım'da, "Şarkıların Cumhuriyeti" başlıklı konser ise 10 Kasım'da sanatseverlerle buluşacak.

Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran'ın eş sanat yönetmenliğinde düzenlenen festivalde ayrıca, Almanya'dan katılan MomoAct'ın "Ashura" eseri de izleyenlerin beğenisine sunulacak.

Daphnis Kokkinos ve Koza Tamdoğan Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde halka açık söyleşiler gerçekleştirecek.

Bodrum’a, farklı sanat disiplinlerinin buluştuğu yeni bir paylaşma ve tartışma platformu kazandırmayı hedefleyen festival, 11 Kasım'da sona erecek.

Festival Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, BOSAV (Bodrum ve Karya Bölgesi Kültür Sanat ve Tanıtma Vakfı), BODER (Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği), Volvo, Mey|Diageo, Black7 Pub ve Mandalin Bar’ın katkılarıyla düzenleniyor.