Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ümit Özdağ'ın yoldaşları Suriyeli esnafın dükkanını bastı

23 Temmuz 2023 23:56:37
Ümit Özdağ'ın ırkçı fikirlerini takip eden bir kişi, Suriyeli esnafın dükkanını basarak ortalığı yıktı. Ağzının ayarını kaçıran şahıs kutsal kitabımıza ağzı alınmayacak küfür ederken şahsı çevredikler zor sakinleştirdi.

Ağzının ayarın kaçıran şahıs Kitabınızı diyerekkutsal kitabımıza ağrı küfürler ederken ekmeğinde olan Suriyeli esnafın dükkanını bastı. Şahıs yarın tez yok buraları terk edeceksiniz diye bağırırken camı çerçeviyi aşağıya indirdi.

Şahısı çevredekiler güçlükle sakinleştirmeye çalışırken tehtidlerine devam eden ismi bilinmeyen şahıs yarın tezgahı açmayacaksınız görmiyecem diyerek bağırmaya devam etti. Çevredekilerin koluna girmesiyle olay yerinden giden şahısın kim olduğu henüz tespit edilemezken bu olayın ırkçı söylemleriyle öne çıkmaya çalışan Ümit Özdağ'ın ektiği nefret tohumlarının sokaklara kadar taştığını gösterirken toplumsal huzuru nasıl tehdit ettiği gözler önüne serdi.

mit-ozdag_f9997ec4fb420218e979196a79a67b6a.jpg

Ümit Özdağ kimdir?

Ümit Özdağ, Türk siyasetçi, siyaset bilimci ve yazardır. 3 Mart 1961 tarihinde Tokyo, Japonya'da doğmuştur. Türk kökenli olan ailesi, Dağıstan'daki Türk halklarından olan Kumuklara dayanmaktadır.

Akademik kariyerine Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi'nde siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat bölümlerinde lisans eğitimiyle başlamıştır. Daha sonra Gazi Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamlamıştır. Özdağ, araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladıktan sonra çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği yapmış ve akademik çalışmalarında özellikle terörizm, etnik çatışmalar ve sosyopolitik konular üzerine araştırmalar yapmıştır.

Siyasi kariyerine 2005 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) başlamış ve MHP'de genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Daha sonra İYİ Parti'nin kuruluşunda yer alarak, İstanbul milletvekili olarak seçilmiş ve genel başkan yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Ancak parti içi anlaşmazlıklar nedeniyle İYİ Parti'den ihraç edilmiştir.

Özdağ, 2021 yılında Zafer Partisi'ni kurmuş ve genel başkanı olmuştur. 2023 Türkiye genel seçimlerinde Zafer Partisi, ATA İttifakı içinde yer alarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sinan Oğan'ı desteklemiştir. Ancak Sinan Oğan'ın 2. tura kalamaması üzerine Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı almış ve millet ittifakının adayı olarak açıklamıştır.

Özdağ, akademik çalışmalarının yanı sıra siyasi kimliğiyle de bilinir ve Türkiye'nin siyasi sahnesinde önemli roller üstlenmiştir.

VF kat sağ