Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2403.76
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ümraniye'de öğretmene saldırıya Eğitim-Bir-Sen'den tepki

Eğitim-Bir-Sen, Ümraniye Zübeyde Hanım Ortaokulu'nda bir öğrenci velisi tarafından öğretmene yapılan biber gazlı ve fiziki şiddetli çirkin saldırıyı protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.
Ümraniye'de öğretmene saldırıya Eğitim-Bir-Sen'den tepki
04 Nisan 2024 15:31:31
Eğitim-Bir-Sen, Ümraniye Zübeyde Hanım Ortaokulu'nda bir öğrenci velisi tarafından öğretmene yapılan biber gazlı ve fiziki şiddetli çirkin saldırıyı protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ümraniye Zübeyde Hanım Ortaokulu'nun önünde toplanan üyeler, öğretmene yapılan saldırıyı protesto etti.

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklama şu şekilde;

"Bugün burada; bütün sendikaların ve okulumuz öğretmenlerinin katılımıyla Ümraniye Zübeyde Hanım Ortaokulu’nda öğretmen arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz.

Öncelikle bu menfur saldırıyı ve kamu çalışanlarına yönelik tüm şiddet eylemlerini bütün benliğimizle lanetliyoruz.

Gün geçmiyor ki bir arkadaşımız saldırıya uğramasın. Beden eğitimi dersinde yaşanan bir faul olayını, şiddet yoluyla çözmeye kalkışmak, öğrenci, idareci ve öğretmenlere saldırmak asla kabul edilemez. Okulda yaşanan böylesi şeyler, sınıf öğretmenlerimiz, okul rehberlik servislerimiz ve okul yönetimlerimiz tarafından çok rahat bir şekilde çözülebilecekken anlamadan, dinlemeden, çözüm üretilmesine fırsat vermeden okulu birbirine katmak, okulda rezalet çıkarmak ve görevini yapmaya çalışan arkadaşlara saldırmak hiçbir vicdan sahibinin kabul edebileceği bir durum değildir.

Ümraniye Zübeyde Hanım Ortaokulu’nda yaşanan menfur saldırı kısaca şu şekilde gerçekleşmiştir:

29 Mart Cuma günü beden eğitimi dersinde iki öğrenci arasında faulden kaynaklı anlaşmazlık yaşanması üzerine öğrencilerden bir tanesi ailesine ulaşmış, bunun üzerine okulun kapısına gelen veli kanunsuz bir şekilde okula girmiş, önce öğrencilerden birini darp etmiş ardından güvenlik görevlisini ve okul idarecisi arkadaşımızı darp etmiş, hakaret ve küfürler etmiş, bütün bunlar yetmezmiş gibi bir de silah yerine geçebilen biber gazı ile müdür yardımcısı ve iki beden eğitimi öğretmeni arkadaşımıza saldırıda bulunarak yaralanmalarına sebep olmuştur. Bu çirkin saldırı, büyük bir öğrenci grubu önünde gerçekleşmiştir. Olay karakola intikal etmiş, darp raporu aşan arkadaşlarımız şikayetçi olmuşlardır.

'Öğretmen'e uzanan eller kırılsın'

Yaşanan bu menfur olay, okuldaki tüm öğretmenlerimizi derinden sarsmış, arkadaşlarımızın moral ve motivasyonunu bozmuştur. Okulu ziyaret ettiğimizde, tüm öğretmenlerimiz bir tepki verilmesini istemiş, bunun üzerine basın açıklaması yapılmasına karar verilmiştir.

Bizler, bu menfur saldırıyı kınamakla kalmayacak, bütün hukukî süreçlerin takipçisi olacak, saldırganın/saldırganların hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için tüm yasal haklarımızı kullanacak ve her daim arkadaşlarımızın yanında olacağız.

Bizler, saldırganların karakolda ifadelerini verip elini kolunu sallaya sallaya dışarıya çıkmalarından son derece rahatsız oluyoruz. Bu durum, malesef yeni şiddet olaylarına davetiye çıkarıyor. Çoğu saldırgan bugüne kadar caydırıcı nitelikte bir ceza almadığı için arkadaşlarımıza yönelik saldırılar artıyor. Biz, eğitimcilere, kamu görevlilerine yönelik şiddetin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.

Öğretmene şiddet istemiyoruz

Öğretmenlerin bugün en büyük sorunu sürekli şiddete uğramak, neticesinde sahipsiz bırakılmak. Biz istiyoruz ki MEB, öğretmenlerin zor anlarında yanında olsun, öğretmeni sahipsiz hissettirmesin.

Bugün buradan haykırıyoruz:

Ey MEB, eğitim çalışanlarına sahip çık. Öğretmenleri şiddete karşı yasal güvenceye kavuştur. Bütün gücünle öğretmenlerin yanında dur, avukat desteği sağla. Biz canla başla çalışırken, güvenlik kaygısı yaşamak istemiyoruz. Okullara güvenlik için personel ver.

Öğretmene şiddeti lanetliyoruz

Okulumuzda yaşanan bu menfur saldırıyı bir kez kınıyor, şiddete maruz kalan arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu, okulumuz öğretmenleriyle ve şiddete uğrayan bütün meslektaşlarımızla her daim dayanışma içinde olduğumuzu yineliyor, basın açıklamamıza katılan tüm arkadaşlarımıza ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz."