Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2423.57
BIST 100
10055.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Üniversitede skandala YÖK el koydu!

Milat gazetesinin Batman Üniversitesi ile ilgili gündeme taşıdığı haberi ses getirdi. YÖK, Rektörlüğün yayınladığı peçe ve pardösü yasağına ilişkin inceleme başlattı.
Üniversitede skandala YÖK el koydu!
19 Aralık 2017 20:30:00
Milat gazetesinin Batman Üniversitesi ile ilgili gündeme taşıdığı haberi ses getirdi. YÖK, Rektörlüğün yayınladığı peçe ve pardösü yasağına ilişkin inceleme başlattı.

MilatGazetesi.com

Milat Gazetesi Yazarı Ahmet Ay, önceki gün attığı bir tweet ile Batman Üniversitesi'de yaşanan skandalı ortaya çıkarmıştı. Ay, tweetinde bir belge paylaşmıştı. Belgede, "Üniversitemizin Batı Raman Kampüsünde kapalı, pardösülü, peçeli ve gözlüklü vaziyette bayan olduğu net olarak anlaşılamayan öğrencilere çok sayıda kişilerin şahit olduğu ve bu durumun endişe ve tedirginliğe yol açtığı; bu tür giyim tarzı için çözümün tespiti ve ilgili mercilerce ve dekanlığımıza bilgi verilmesi talep edilmiştir. Bahse konu olan öğrencilerle ilgili gerekli işlemlerin yapılması hususunda gereğini rica ederim" ifadelerine yer alıyordu.

YÖK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Milat gazetesinin 'Üniversitede skandal' başlığıyla' paylaştığı haber sonrasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Batman Üniversitesi Rektörlüğünce yayınlanan peçe ve pardösü yasağına ilişkin inceleme başlattı. YÖK'ten alınan bilgiye göre, bugün medyada yer alan, Batman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğrencilerin kılık kıyafetlerine ilişkin üniversitenin İslami İlimler Fakültesi Dekanlığına gönderilen yazı hakkında, başkanlığımız tarafından "Konunun hassasiyeti ve önemi dikkate alınarak" vakit geçirmeksizin inceleme başlatılmıştır. YÖK Başkanlığı, yazıya ilişkin "İnceleme" yapmak Üzere Yök Denetleme Kurulunu görevlendirmiştir."

REKTÖRLÜKTEN AÇIKLAMA

Üniversitedeki skandal belgeye yönelik büyüyen tepki üzerine Batman Rektörlüğü'nden açıklama geldi. "Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş'a FETÖ usulü tuzak" başlıklı açıklamada, "Üniversitemize bir kara leke daha sürülmek istenmiştir. Kendilerinin tezgahlayarak yazdıkları yazıyı, sanki Üniversitemiz başörtüsü bildirisi yayınlamış gibi öğrencilere ve basına servis etmişlerdir" ifadeleri yer aldı.

Batman Üniversitesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Üniversite öğrencilerini yanlış bilgilendirerek kışkırtmak, bataklığın içine çekmek, öğrenci eylemleri başlatmak için asılsız bilgiler ifşa ederek, üniversitenin ve dolayısıyla ülkenin huzurunu bozmak, öğrencileri ve vatandaşları devlete ve hükümete karşı ayaklandırmak üzere bir tezgah kurgulanmış ve FETÖ metodu ile düğmeye basılmıştır.

Üniversitemiz Rektörünü suçlu göstererek, dolayısıyla Rektörü atayan İslam aleminin birliği ve dirliği için durmadan çalışan Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı bu atamalara gölge düşürmek için algı operasyonları yapılmış ve üniversitemiz tipik FETÖ tuzağıyla karşı karşıya kalmıştır.

İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı tarafından 01.12.2017 tarihinde Üniversitemiz Rektörlüğü muhatap alınarak yazılan yazıda; peçeli ve gözlüklü, bayan olup olmadıkları belli olmayan ve kimlikleri net anlaşılamayan kişilerin olduğu ve güvenlik açısından tedirginlik yaratıldığı ifade edilmiş, söz konusu yazıya cevaben de 07.12.2017 tarihli Rektörlüğümüz yazısında; böyle kişiler varsa Dekanlığın sorumluluğunda olduğu hatırlatılarak, "Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği" kapsamında gerekli işlemlerin yapılması ifade edilmiştir. Ayrıca peçe ile üniversiteye gelen öğrenciler var ise bayan güvenlik görevlileri tarafından özel bir alanda yüzüne bakılıp, kontrol yapılmasının uygun olacağı Dekanlığa sözlü olarak iletilmiştir.

Rektörlüğümüz konu hakkında idari soruşturma başlatmıştır."