Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2398.43
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ürdün'de binlerce insan Filistin sınırında

13 Ekim 2023 12:38:48
Dün Ürdün İçişleri Bakanlığı tarafından Filistin sınırında gösteri yasağı getirilmesi rağmen toplanan binlerce insan sınıra akın ederken İsrail polisi müdahalede bulundu.

ÜRDÜN, ÜLKENİN FİLİSTİN SINIRINDA GÖSTERI DÜZENLENMESİNİ YASAKLAMIŞTI

Ürdün İçişleri Bakanlığı, ülkenin Filistin sınırında gösteri düzenlenmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

Bakanlık açıklamasının, Filistin sınırında yer alan Ürdün Vadisi'nde (Ağvar) cuma günü için yapılan "Filistin'e destek gösterisi" çağrılarının ardından gelmesi dikkati çekti.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA'da yayımlanan bakanlık açıklamasında, "Halkın güvenliğini sağlamak ve Filistin topraklarında yaşananlara ilişkin duygularını meşru bir şekilde ifade etme hakkını güvence altına almak amacıyla, Ağvar ve sınır bölgelerinde toplantı ve gösteri düzenlenmesine yönelik çağrıda bulunulmasına izin verilemez." ifadeleri kullanıldı.

Emniyet güçlerinin bu tür gösterileri önlemek için her türlü tedbiri alacağı belirtilen açıklamada, Ağvar ve onu çevreleyen Filistin sınırı boyunca uzanan bölgelerin toplanmanın yasak olduğu alanlar olduğu ve Ürdün Silahlı Kuvvetleri'nin oradaki güvenliği sağlamakla sorumlu olduğu kaydedildi.

Ürdün'ün pek çok kenti, birkaç gündür İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları kınayan ve Filistin direnişini destekleyen kitlesel halk gösterilerine sahne oluyor.