Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ÜSTAD KADİR MISIROĞLU SÖZLERİ

Birçok eseriyle öne çıkan Türk yazar Kadir Mısırlıoğlu sözleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor.
ÜSTAD KADİR MISIROĞLU SÖZLERİ
04 May 2023 14:03:17
Birçok eseriyle öne çıkan Türk yazar Kadir Mısırlıoğlu sözleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

Birçok eseriyle öne çıkan Türk yazar Kadir Mısırlıoğlu sözleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

5 Mayıs 2019’da 86 yaşında kaybettiğimiz Üstat Kadir Mısıroğlu’nun belgeli ispatlı tarihi anlatımları ve kitapları milyonlarca insanın bilgi dünyasına ışık oluyor. Tarihçiliğinin yanı sıra hukukçu kimliğiyle de tanınan Mısıroğlu’nun öngörüleri bir bir çıkıyor. İşte o sözlerinden bazıları;

(CHP’ye) “Zaten ben daha Müslümanım diye yarışacaklar. Ey Millet bana rey (oy) ver, ben daha iyi Müslümanım diyecekler.”

Kahrolsun İstibdat Yaşasın Hürriyet diyenlerin kim olduklarını Kadir Mısıroğlu anlatıyor: “İttihat ve Terakki Konya’da vs değil, Selanik’te kuruldu. Hareket ordusu da Abdülhamid Han’ı indirmek için Selanik’ten geldi. Çünkü Osmanlı’ya sığınan Yahudiler Selanik’e yerleştirilmişti.”

Kadir Mısıroğlu, ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ sözünü açıklıyor: “Ben, mezalimlerini gizledikleri Yunanlılarla anlaşan Kemalistlerin idaresine bile itiraz ederken, Yunan’ın idaresine mi talip olacağım, haşa! Beni Yunan dostu gösterenler daha doğmamışken ‘Yunan Mezalimi’ni yazdım.”

Kadir Mısıroğlu’nun Yunan Mezalimi kitabından: “Bu eserle Yunan ve Bulgar gibi iki can düşmanımızı tanıyacaksınız. Bu kitapta Yunan mezaliminin Lozan’da bağışlandığını, 1930 Türk Yunan antlaşmasıyla ders kitaplarından Yunan aleyhtarı sözlerin çıkartıldığını, Yunan mezalimin resmî raporlarının kütüphanelerden toplatıldığını, Yunan’a tavizler verilerek bugüne gelindiğini okuyanlar üzülecektir. Yunan, gücü yettiğinde ölçüsüz küstah ve saldırgan, acze düştüğünde ise hudutsuz riyakâr ve alçak bir yaratıktır. Yunan, dikiş tutturamadı mı kaçar, ilk fırsatta harpte de sulhte de yine hücum ve hıyanete girişir.”

“Âlem-i İslam, Anadolu Müslümanını bekliyor. Türk milleti yeniden İslam dünyasının başına geçecek. Bunu hiçkimse önleyemez. Bu asır, büyük değişikliklerin yaşanacağı asırdır.”

"İstediğimiz olmuş değildir. Yarı yoldayız. Nasıl buluğa ermemiş bir çocuğa 'niye evlenmiyorsun' demezsen Hükümet'e de 'niye şeriatı ilan etmiyorsun' diyemezsin. Vakti var. Her ulus bir zamana rehmolunmuştur. Sizin nesliniz İslam'ın mutlak galebesini, küfrün mutlak yıkılışını, heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini görecek. Siz göreceksiniz. O gün beni hatırlayın."

“Bugüne kadar namusluca Müslüman olmadığını itiraf eden iki kişi tanıdım; biri Aziz Nesin’dir. “Ben Müslüman değilim” dedi, “Bravo Aziz Nesin” diye yazdım. Çünkü sanimiyetsizlikten, riyakarlıktan bıktık usandık. Gavursan çık ben resmen gavurum de, bir şey demem!”