Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Uzan'dan Mirzabeyoğlu manşeti için gecikmiş özür!

Bir zamanların en büyük medya patronlarından Cem uzan, 28 Şubat sürecinde Salih Mirzabeyoğlu için atılan çirkin manşet için özür dileyerek "Utanç verici rezalet bir manşet" ifadelerini kullandı.
Uzan'dan Mirzabeyoğlu manşeti için gecikmiş özür!
13 Temmuz 2023 14:31:08
Bir zamanların en büyük medya patronlarından Cem uzan, 28 Şubat sürecinde Salih Mirzabeyoğlu için atılan çirkin manşet için özür dileyerek "Utanç verici rezalet bir manşet" ifadelerini kullandı.

Sık sık farklı konularla gündeme gelen Türkiye'deki eski medya patronlarından Cem uzan, geçmişte sahibi olduğu Star gazetesinde Salih Mirzabeyoğlu hakkında atılan çirkin manşet için geçmişe yönelik özür.

Uzun yıllardır Fransa'da yaşayan Cem Uzan, 2002 seçimlerinden sonra Türkiye'den ayrılmış olmasına rağmen kamuoyu tarafından hala gündeme getirilirken, son olarak gazeteci Yakup Köse'ye verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Uzan'a, Star gazetesinin eski patronu olarak Salih Mirzabeyoğlu hakkında atılan çirkin manşet hatırlatıldı.

Köse, Uzan'a, hakkında açılan davalar ve TMSF'nin el koymaları öncesinde Star gazetesinde yayımlanan Salih Mirzabeyoğlu hakkındaki çirkin manşeti sordu. Köse, Uzan'a, Salih Mirzabeyoğlu olarak bilinen, 28 Şubat sürecinde İBDA-C lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Salih İzzet Erdiş'in cezaevinde işkence gördüğü fotoğrafını içeren gazete küpürünü gösterdi.

salih_3ce48ef39537dbf9ebe14e5b63a5b9f2.jpg

Utanç verici, çok net samimi olarak söylüyorum

Uzan, bu olay nedeniyle özür dilediğini belirterek, "Utanç verici, çok net samimi olarak söylüyorum. Utanç verici rezalet bir manşet. Rezillik. İşkence gördüğü belli olan bir fotoğraf üzerinden alay etmek, insanları küçük düşürmek ahlaksızlıktır, rezilliktir. Tüm sevenlerinden özür diliyorum." şeklinde konuştu.

Star gazetesinde dönemin genel yayın yönetmeni Fatih Çekirge'di, gazetenin kuruluşunda yer alan Yılmaz Özdil ise gazetede manşetleri atan kişiydi. Ancak, Yılmaz Özdil henüz bu çirkin manşet nedeniyle sessizliğini bozmadı.

Salih Mirzabeyoğlu, 10 Mayıs 1950'de Erzincan'da doğmuş ve yaklaşık 60 kitap yazmış bir düşünce insanıdır. Mirzabeyoğlu, 28 Şubat döneminde İBDA-C davasından hükümlü olarak tutuklanmış ve uzun süre işkence görmüştür. İdamla yargılanan ve daha sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Mirzabeyoğlu, talebi üzerine yeniden yargılanmış ve tahliye edilmiştir. 16 Mayıs 2018'de hayatını kaybetmiştir.

VF kat sağ