Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Vali Yerlikaya'dan Paramedikler Günü paylaşımı

İstanbul Valiliği, 22 Aralık Dünya Paramedikler Günü'nde anlamlı bir video çalışması hazırladı.
Vali Yerlikaya'dan Paramedikler Günü paylaşımı
22 Aralık 2022 16:29:34
İstanbul Valiliği, 22 Aralık Dünya Paramedikler Günü'nde anlamlı bir video çalışması hazırladı.

22 Aralık Dünya Paramedikler günü olarak kutlanıyor. İstanbul Valiliği de her gün binlerce hayata dokunan, hastane öncesi acil bakımın önemli bir parçasını oluşturan Paramediklerin bu özel günü için anlamlı bir çalışmaya imza attı. 25 yıldır Paramedik olan Hakan Aslankara’nın yer aldığı röportajı, Vali Yerlikaya da sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Türkiye'nin dört bir yanında acil sağlık ihtiyacı olan tüm vatandaşlara yardım etmek için 7 gün 24 saat durmaksızın görevinin başında yer alan kahramanlardan sadece biri olan Paramedik Aslankara, “Paramedik hayatta tutan bir meslek grubudur. Siz olay yerine giderek o kişiyi hayata tutundurduğunuzda büyük bir mutluluk yaşıyorsunuz. Olay yerinden aldığımız hastanın hayatı için aciliyet söz konusu. Bu nedenle yolda giderken araçların ambulansın sirenlerini duyduğunda hızlıca yol açıp bize yol vermelerini rica ediyoruz. Ambulansı gördükleri zaman insanlar bunu bir fırsat olarak değerlendiriyor. Bizim arkamızdan yakın temasta gelerek ani bir frende kazaya maruz kalabiliyoruz.” dedi.

Acil çağrı merkezine gelen telefonların yüzde 60 -70’nin asılsız olduğunun altını çizen Paramedik Aslankara: “Bizler asılsız ihbara giderken yardıma gerçekten muhtaç olan kişiler ambulansa ulaşamıyor. Bu durumu göz önünde bulundurarak kişilerin hassasiyetini ön plana çıkarmalarını rica ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.