Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.65
Gram Altın
2399.65
BIST 100
10336.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Vatana ihanetin hesabı sorulmalı

Darbeye geçit vermeyerek tarih yazan Türk milleti, milli iradeye darbe vurmak isteyen tanklara karşı durarak, dünyada eşi görülmemiş bir davranış ortaya koydu. FETÖ'nün kanlı planının püskürtülmesinin ardından vatandaş, yargılanacak olan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor.
Vatana ihanetin hesabı sorulmalı
20 Temmuz 2016 09:53:00
Darbeye geçit vermeyerek tarih yazan Türk milleti, milli iradeye darbe vurmak isteyen tanklara karşı durarak, dünyada eşi görülmemiş bir davranış ortaya koydu. FETÖ'nün kanlı planının püskürtülmesinin ardından vatandaş, yargılanacak olan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor.

Ezgi ÇELİKANKARA

15 Temmuz Paralel Yapı üyeleri tarafından başlatılan darbe girişimi püskürtülerek, vatandaş milli iradeye sahip çıktı. Meydanları boş bırakmayan demokrasi tutkunları, hep bir ağızdan idam cezasının geri gelmesini istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'TBMM'den idam cezasına ilişkin karar çıkarsa imzamı atarım' açıklamaları da konunun yakın bir zamanda meclise geleceğini gösteriyor.

Milletimiz tokat gibi cevap verdi

FETÖ'cü darbecilerin 27 Mayıs 1960 darbesini taklit ettiğini dile getiren AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, milletin sokağa çıkmasının hain planı altüst ettiğini söyledi. Vatandaşın darbeci hainlere tokat gibi cevap verdiğini belirten Kuzu, "Biz muhalefete paralel yapının nerelere kadar sızdıklarının boyutlarını anlatıyorduk. Ama onlarda konunun bu boyuta geleceğini hesap edememişti. 15 Temmuz gecesi ile beraber konunun hükümet değil, devlet meselesi olduğu görüldü. Şu anda birçok kurumda temizlik var. Bu sürecin ardından muhalefetin bu anlamda bize destek olacaklarını düşünüyorum. Çünkü bu hareket başarılı olsaydı Türkiye'nin toparlanma şansı çok zordu. Net olarak söylüyorum : Amerika'da bulunan o kişinin talimatıyla hareket eden bu darbe girişimcileri tamamen bir terör çetesidir" dedi.

Vatandaş hak edene idam istiyor

Vatandaştan 'idam cezası gelsin' şeklinde bir takım taleplerin olduğuna dikkat çeken Kuzu, idamı belli suçlar bakımından her zaman savunduklarını kaydetti. İki tip suç için idam cezasının şart olduğuna vurgu yapan Kuzu, "Biri küçüklere tecavüz suçu, diğeri darbe ve darbeye teşebbüs suçu. Bir de bunu yapabilmek için muhalefetin desteğine ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'da, 'Muhalefet ile görüşeceğiz. Belki bir anayasa değişikliği gerekebilir' dedi. Ayrıca idam cezası toplumda muazzam karşılık buluyor. Vatandaş, meydanlarda 'hak edene idam' diyor. Şu anda toplumun büyük bir kısmının gönlünden geçende bu kişilerin en ağır şekilde yargılanmalarıdır" ifadelerine yer verdi.

Milli irade destan yazdı

AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, 15 Temmuz gecesi yaşananları paylaştı. Hastane ve meydanlar arasında mekik dokuyan Beyribey, "TOBB hastanesinde bütün yaralıları tek tek dolaştım. Daha sonra tekrar AK Parti Genel Merkez'de vatandaşlarımıza destek olmaya devam ettik. Türkiye, o gün gerçekten acı bir tabloyla karşı karşıya kaldı. Milletimiz çok dik durdu ve silahlar ve tanklar üzerine koştu. Meydanlarda destansı bir mücadele verildi" diye konuştu.

Ağır şekilde cezalandıracaklar

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek ise, darbeci alçakların vatandaş tarafından püskürtüldüğünü vurguladı. Büyük bir tehlikeyi atlattıklarını ve sürecin devam ettiğine dikkat çeken Petek, "Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devleti içinde bu hainlere, bu alçaklara verilmesi gereken en ağır ceza ne ise bu yargılama sürecinde yerine getirilecektir. İhanet çeteleri cephede savaşılan düşmana benzemiyor. Kendilerine emanet edilen uçakları, silahları millete, milletin vekillerine karşı kullanma alçaklığını gösterdiler. Ben sokaklara çıkan aziz milletimizin şerefli evlatlarını yürekten kutluyorum" açıklamalarına yer verdi.

Bedel ödemeye başladılar

Paralel Yapı mensuplarının döktükleri kanın hesabını vereceklerini dile getiren AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin de şunları kaydetti: "Darbeci katiller, ilk defa Milletin Meclisi başta olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı'na, Genelkurmay'ına saldıracak kadar alçaklaşıp, düşmanın yapmadığını yapacak kadar iğrenç ve kanlı bir girişimde bulunmuşlardır. 17-25 Aralıktaki gerekçeleri ne kadar yalansa şimdiki darbe girişimlerini meşrulaştırmak için TRT'den yayınlattıkları gerizekalı zihniyetli bildirideki gerekçeleri de o kadar yalandır. Bu darbeyi Türk Milleti'nin kendi hukukuna sahip çıkma bilinci önlemiştir"

Hepsi idam edilmeli

"Milletin silahını millete doğrulttular" diyen Gazeteci-Yazar Cem Küçük ise, "En ağır şekilde yargılanmalılar. Artık sınırlar aşıldı. Bunların DAİŞ'ten farkı yok. Bu darbecilerin hepsi idam edilmeli. F-16 uçağının kendi vatandaşına ateş açtığı nerede görülmüş. Bu alçaklar asker elbisesi içerisindeki canilerdir ve hesabı mutlaka sorulmalıdır" dedi.