Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2444.16
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ve kontrol mehmetçik'te

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 bine yakın güvenlik görevlisinin 38 gündür yürüttüğü operasyonlarda 2 mahalle temizlendi.
Ve kontrol mehmetçik'te
10 Ocak 2016 13:55:00
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 bine yakın güvenlik görevlisinin 38 gündür yürüttüğü operasyonlarda 2 mahalle temizlendi.
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 6 mahallede açılan hendeklerin kapatılması, el yapımıyla tuzaklanan barikatların kaldırılması ve terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla 38 gün önce başlatılan operasyon son hız devam ediyor.
Asker, polis ve köy korucularının katıldığı geniş çaplı operasyonda en sıkıntılı 2 mahalle de teröristlerden temizlendi. Çok sayıda örgüt mensubunun bulunduğu ve hendeklerin açıldığı Hasır ile Fatihpaşa Mahalleleri'ndeki hendekler kapatıldı, PKK'lı teröristler de etkisiz hale getirildi. Mahalledeki labirent şeklindeki sokaklar artık askerin kontrolünde..
400 HENDEK KAZDILAR
Sur'da açılan yaklaşık 400 hendeğin kapatılması, el yapımı bombayla tuzaklanmış barikatların kaldırılması ve 150-200 civarındaki terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirilmesi amacıyla Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahallesi'nde başlatılan 'büyük operasyon' devam ediyor. Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ile köy korucularından oluşan 2 bine yakın güvenlik görevlisinin yer aldığı operasyonu 1 Korgeneral, 1 Tuğgeneral ile 2 Kurmay Albay bizzat yönetiyor. Yaklaşık 70 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, en şiddetli çatışmalar teröristlerin büyük yığınak yaptığı ve çok sayıda barikatın kurulduğu Sur'un doğusundaki Hasırlı ve batısındaki Fatihpaşa mahallelerinde yaşanıyor. Labirent şeklindeki dar sokaklarıyla bilinen bu 2 mahallenin büyük bölümünde operasyon başarıyla yürütülüyor. PKK'lıların ise Fatihpaşa ve Hasırlı Mahalleleri'nde stratejik yerde bulunan evlerin damlarında mevzi oluşturduğu biliniyor.
ZIRHLI ARAÇLAR YERLEŞTİ
Güvenlik güçleri söz konusu 2 mahalledeki teröristleri etkisiz hale getirdi ve mahallelerin büyük bölümünü kontrol altına aldı. Daha önce tuzaklanmış el yapımı bombalar nedeniyle riskli olan mahallelere zırhlı araçlar yerleştirilirken, güvenlik güçleri evlerde arama çalışması da yaptı. Ele geçirilen mühimmat ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler imha edildi. Hendekler kapatılırken, barikatlara yerleştirilen el yapımı patlayıcılar da etkisiz hale getirildi.
KÜLTÜR MİRASI SURLAR HASAR GÖRDÜ
Temizlenen mahalle girişleri ile sokak aralarında asker mevziler oluşturdu. Yine söz konusu 2 mahallede, Emniyet Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri'ne (DSİ) iş makineleri yolları temizledi. Çatışmalar sırasında yıkılan evlerin hafriyatları yollardan kaldırıldı. Yetkililer, çatışmaların yaşandığı mahallelerde bulunan sivil vatandaşların zarar görmemeleri için operasyonun hassasiyetle yürütüldüğünü belirtti.