Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Vekalet savaşları başlatıldı

Terör örgütlerinin Türkiye'yi sıkıntıya sokmak için birlikte çalıştıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ortadoğu'nun yeniden dizaynında Türkiye'nin etkili olmasını istemeyen, Türkiye'nin istikrar içerisinde ilerlemesinden rahatsız olan güçler, terör örgütlerini kullanıyor" dedi.
Vekalet savaşları başlatıldı
19 Ocak 2016 10:41:00
Terör örgütlerinin Türkiye'yi sıkıntıya sokmak için birlikte çalıştıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ortadoğu'nun yeniden dizaynında Türkiye'nin etkili olmasını istemeyen, Türkiye'nin istikrar içerisinde ilerlemesinden rahatsız olan güçler, terör örgütlerini kullanıyor" dedi.

BAYRAM ZİLAN / ANKARA

Anadolu Yayıncılar Derneği ile Kızılcahamam Belediyesi'nin organizasyonu ile gazetecilerle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kirli ittifaklar var

Vekalet savaşları yürütüldüğünü belirten Kurtulmuş, "PKK, DAEŞ, DHKP-C eş zamanlı olarak Türkiye'yi sıkıntıya sokmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Sultanahmet saldırısı son derece hain, son derece sinsice yapılmış bir saldırı. Ortadoğu'nun yeniden dizaynında Türkiye'nin etkili olmasını istemeyen, Türkiye'nin istikrar içerisinde ilerlemesinden rahatsız olan güçler, terör örgütlerini kullanıyor. Örgütlerin arkasındaki bir takım güçler işin içinde. Türkiye'nin içine dönerek, bir takım siyasi ve istikrarsızlık ortamına sokulmasını hedefliyorlar" dedi.

İstihbarat ağları delinebiliyor

Terörle mücadelede istihbarat zaaflarını değerlendiren Kurtulmuş,"Fransa gibi bir ülke sistematik terör saldırılarına karşı bir şey yapamadı, Londra'da terör saldırılarına karşı bir şey yapılamadı. Daha iki hafta evvel Ankara'da DAEŞ'in eylem timi, eylemi gerçekleştiremeden yakalandı. Hareket etmeden yakalanmış olan çok sayıda eylem hazırlıkçısı var. İstihbarat zaafı yok, ne kadar güçlü istihbarat ağına sahip olursanız olunuz, bu ağı delerek eylem gerçekleştirilen terör örgütleri var. Arkalarında belli güçler var. Bu imkanlarını minimize etmek için her türlü tedbir alınıyor ama siz ne yaparsanız yapın, bu tedbirler ağını delebilen oluyor."

Teröre karşı milli ittifak var

Halkın büyük bir kısmının terörün bitirilmesi için terörle mücadeleye destek verdiğini belirten Kurtulmuş, "Bununla birlikte, bu işin bir an evvel bitirilmesini istiyor. Terör örgütü hareket edemeyecek noktaya gelinceye kadar bu mücadelenin sürdürülmesi gerekir. Bütün bakanlıklar, bölgenin yeniden ayağa kalkması için, sivil halkın bu atmosferden çıkması için yapılması gereken neyse yapacak. Terör örgütü etkisiz hale getirilinceye kadar da terörle mücadele aralıksız devam edecek. Terör örgütü tamamen bertaraf edildiğinde gerçek gündemimize dönmüş olacağız. Burada da muhatap milletimizin kendisidir" ifadelerini kullandı.

Görüş ifadesiyle alakası yok

Kurtulmuş: "Bizim burada üzerinde durduğumuz husus; herkes istediği fikri açıklayabilir. Buradaki problem görüşün, görüşlerin açıklanmış olması değil, bu görüşler açıklanırken, Türkiye'de yaşanan realitenin dışında, yanlı, yanıltıcı bir metnin imzalanmış ve yayınlanmış olmasıdır. Sanki güvenlik kuvvetleri bir sabah kalktılar, Silopi, Nusaybin'de, Cizre'de bir operasyon yapalım dediler. Hayır, insanlarımız terör örgütü tarafından katledildi, bütün güvenlik kuvvetleri tabiri caizse çan havliyle müdahale etti. AK Parti'ye hükümete zarar vermek için teröre destek vermek gibi bir tavır var. PKK terör örgütünün katliamları yokmuş gibi davranmak kabul edilebilir değil. Bunun görüş ifadesiyle alakası yok" şeklinde konuştu.

Suç işleyen vekil cezasını çeker

Terör örgütleri arasında fark olmadığını belirten Kurtulmuş, "Terörün niteliği itibarı ile insanlık karşıtı bir durumdur. Herkesin bütün terör örgütlerine karşı çıkması lazım. Biz başından beri, HDP'ye bazı tavsiyelerde bulunduk. HDP, bunları dinlemedi. Yerel yöneticiler çukurlar kazsınlar, bombaları oraya yerleştirsinler diye mi oy verildi. Türkiye'nin başka yerlerinde HDP'ye oy veren insanlar HDP'nin demokratik gelişmelere katkıda bulunması için oy verdiler. Esas hayal kırıklığına bu partiye destek verenler uğradı. HDP terörle arasına mesafe koyabilmelidir. Siyasi partilerin kapatılmasına karşıyız ama partiler içinde suç işleyenlere gereken yapılır" dedi.

RTÜK yeniden düzenlenecek

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) yeniden yapılandırılma ihtiyacı olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Bir talep meselesi, meslek kuruluşları bunları gündeme getirecek, çalıştaylar yapılacak. Eski Türkiye'nin uygulamaları, cezaları, her birisi özel sektör kuruluşları olan yayın kuruluşlarından tarafsızlık gibi bir talebimiz, bunu istemek gibi bir hakkımız olmamalı. RTÜK'ün yapısı, sorumlulukları ilgili yeni düzenlemelere ihtiyaç var" dedi.