Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Venezuela: "ABD, ülkedeki devlet başkanlığı seçimini itibarsızlaştırmaya çalışıyor"

Venezuela, ABD'yi ülkede 28 Temmuz'da düzenlenecek devlet başkanlığı seçimini itibarsızlaştırmaya çalışmakla suçladı.
Venezuela: "ABD, ülkedeki devlet başkanlığı seçimini itibarsızlaştırmaya çalışıyor"
28 Mart 2024 22:49:06
Venezuela, ABD'yi ülkede 28 Temmuz'da düzenlenecek devlet başkanlığı seçimini itibarsızlaştırmaya çalışmakla suçladı.

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, sosyal medya hesabı X'teki açıklamasında, ABD'ye tepki göstererek, "ABD, ülkedeki devlet başkanlığı seçimini itibarsızlaştıramaya çalışıyor. Venezuela, ABD hükümetinin 27 Mart 2024 tarihli ülkedeki devlet başkanlığı seçimine ilişkin sözlerini kategorik olarak reddediyor." ifadesini kullandı.

Venezuela hükümetinin muhalefet ile yapılan Barbados Anlaşması hükümlerine "tam" olarak bağlı kaldığını dile getiren Gil, "Ülkedeki her ideoloji ve görüşten, 12'si muhalefet olmak üzere 13 devlet başkanı adayının başvurusu kabul edildi. Ulusal düzeyde 37 parti seçime katılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Gil, Venezuela demokrasisini hedef alan tüm aşırılıklara karşı mücadeleye devam edeceklerini ve onları bir kez daha yenilgiye uğratacaklarını aktardı.

ABD hükümetinden dün yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetinden 28 Temmuz'daki devlet başkanlığı seçimine tüm muhalefet adaylarının katılma isteğine onay vermesi talep edildi.

- Ne olmuştu?

Ana muhalefetin ilk adayı Maria Corina Machado'ya 15 yıl siyasi yasak getirilmesi üzerine Demokratik Üniter Platformu (PUD), onun yerine 22 Mart'ta 80 yaşındaki Corina Yoris'i açıklamıştı.

PUD'un X hesabından 26 Mart'ta yapılan açıklamada, Ulusal Seçim Konseyinin (CNE), 28 Temmuz'daki seçimlere ilişkin adayların başvuru süresi bitmesine rağmen Corina Yoris'in başvurusunu onaylamadığı belirtilmişti.

Yoris, 25 Mart'taki basın toplantısında, hem elektronik ortamda hem de şahsen kayıt olma girişimlerinin başarısız olduğunu belirterek, sadece kendisinin değil aday olmak isteyen herkesin adlarının reddedildiğini söylemişti.

Latin Amerika'daki 7 ülke, Venezuela'da 28 Temmuz'da yapılacağı açıklanan devlet başkanı seçimiyle ilgili "endişeli" olduklarını duyurmuştu.

Brezilya ve Kolombiya da Venezuela'daki devlet başkanı seçimi için muhalefetin gösterdiği adayların CNE tarafından onaylanmamasını eleştirmişti.

PUD'dan dün yapılan açıklamada ise Venezuela'nın eski Arjantin ve Cezayir Büyükelçisi Edmundo Gonzalez'in "geçici olarak" devlet başkanı seçimi için kaydının yaptırıldığı bildirilmişti.

Dünya haberleri, uluslararası düzeyde meydana gelen olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri ele alan haber türüdür. Bu tür haberler, farklı ülkeler arasındaki ilişkileri, uluslararası organizasyonları, küresel ekonomiyi, çevre sorunlarını ve diğer küresel öneme sahip konuları içerir. Dünya haberleri, insanları dünya genelindeki olaylar hakkında bilgilendirirken, küresel perspektif sunarak ulusal sınırların ötesindeki gelişmelere odaklanır. Dünyada yaşanan tüm gelişmeler dünya haberleri kategorisi ile okuyucuya ulaştırılır. Dünya ekonomisi, ulusal ekonomiler arasında karmaşık bir etkileşim ağına sahiptir. Dünya haberleri, küresel finansal piyasaları, ticaret savaşlarını, döviz kurlarını ve diğer ekonomik konuları kapsar.

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri" başlığı altında yayınlanan haberler, dünya genelindeki önemli ve güncel olayları içerir. Bu haberler, uluslararası politika, ekonomi, çevre, insan hakları, bilim, teknoloji ve daha birçok konuda çeşitlilik gösterebilir. Dünya gündemini yakından takip edenler, bu tür haberleri sürekli olarak güncel tutar ve önemli gelişmeleri hızlı bir şekilde öğrenmelerini sağlar.

Son dakika haberleri, uluslararası krizler, diplomatik ilişkiler, ticaret anlaşmaları, çevre felaketleri, salgın hastalıklar gibi konuları kapsayabilir. Bu haberler genellikle dünya çapındaki büyük medya kuruluşları veya uluslararası haber ajansları tarafından yayınlanır. Dünya gündemindeki son dakika haberleri, insanların dünya genelinde neler olup bittiğini anlamalarına ve farklı ülkeler arasındaki etkileşimleri takip etmelerine yardımcı olur. Ayrıca, uluslararası toplumun dikkatini çeken veya insanların hayatlarını etkileyen küresel meselelere odaklanır.

Uluslararası İlişkilerdeki Güncel Gelişmeler Milat'ta

Milat Gazetesi, dünya çapında meydana gelen önemli olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri güncel bir şekilde takip etmek isteyen herkes için vazgeçilmez bir kaynaktır. Bu haberler, insanların küresel perspektiflerini genişletmelerine ve dünya olaylarına dair bilgi sahibi olmalarına yardımcı olur. Dolayısı ile haberlerin doğru ve güvenilir kaynaktan elde edilmesi de son derece önemlidir. Güncel ve doğru haberin kaynağı için Milatgazetesi.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın.