Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Viyana'dan Halep'e destek

Viyana'da Meclis binası önünde toplanan göstericiler, Halep'te sivillere yönelik saldırıları protesto etti.
Viyana'dan Halep'e destek
17 Aralık 2016 10:38:00
Viyana'da Meclis binası önünde toplanan göstericiler, Halep'te sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Meclis binası önünde toplanan göstericiler, Halep'te sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

Suriye ve Halep'te yaşananlara dikkati çekmek için ellerinde mumlar ile parlamento önünde toplanan göstericiler, "Katil Putin", "Halep'i Koru", "İnsanlık Nerede", "Halepli Çocukları Kurtar" ve "Özgür Suriye" yazılı pankartlar açtı.

Hayatını kaybeden siviller için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan eylemciler, dünyanın Halep'te yaşananlar karşısında sessiz kalışına dikkati çekmek için slogan atmadı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, herkesin sesini yükselterek Halep'teki katliamların durdurulması istendi.

Açıklamada, "Halep'te insanlık suçu işleniyor, siviller öldürülüyor, onlara destek olmak ve acılarını paylaşmak için buradayız." ifadeleri yer aldı.

Avusturya ve Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin hükümetlerine çağrıda bulunulan açıklamada, "Doğu Halep'te bulunan sivillerin bir an önce güvenli bölgelere tahliye edilmesi için Avusturya hükümeti, AB ve Birleşmiş Milletler'in (BM) çatışan gruplar üzerinde baskı oluşturarak ateşkesin sağlanması ve sivillere insani yardımların gecikmesizin ulaştırılmasını talep ediyoruz." denildi.

Ezgiler ve marşlar eşliğindeki protesto yaklaşık 1 saat sürdü.