Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Web Siteniz İçin Sunucu Hızı Neden Önemlidir?

Eğer web siteniz yavaş açılıyor ve geç yanıt veriyor ise kendi elleriniz ile web sitesi ziyaretçi sayınızı, satışlarınızı ve gelirlerinizi öldürüyorsunuz demektir.
Web Siteniz İçin Sunucu Hızı Neden Önemlidir?
05 Nisan 2017 11:06:00
Eğer web siteniz yavaş açılıyor ve geç yanıt veriyor ise kendi elleriniz ile web sitesi ziyaretçi sayınızı, satışlarınızı ve gelirlerinizi öldürüyorsunuz demektir.

Bugün artık web sitelerinin hızlı açılması satışların arttırılması ve ziyaretçi memnuniyeti açısından en önemli etkendir. Son yapılan anketlere göre web sitesinin hızlı açılması, limitsiz web hosting ve sunucu trafiği ile doğrudan alakalıdır.

Yavaş Bir Web Sitesi Düşük Gelir Getirir

Yavaş açılan web siteleri gelirleri sürekli düşüş eğilimi göstermektedir. Yapılan 10 larca çalışmaya göre ziyaretçiler 3-6 saniye içerisinde açılmayan web sitelerini ziyaret etmekten vazgeçerek ayrılmaktadırlar. Elbette web sitesinin yavaş açılması sitenin ziyaretçi trafiğini etkileyen tek etken değildir fakat yavaş açılan bir web sitesi ziyaretçiler üzerinde hayal kırıklığı ve olumsuz bir etki oluşturmaktadır. Bu sebepten sunucu seçimi veya hosting tercihi yaparken, sunucu hızlarına azami dikkat etmek gerekmektedir.

Hızlı Bir Dedicated Server Ziyaretçi Sayılarını Arttırır mı?

Popüler bir e-ticaret sitesi olan Shopzilla web sitesi açılma hızını 6 saniyeden 1.2 saniyeye düşürerek ziyaretçi trafiğini çok ciddi oranda arttırdığı arttırmıştır. Bu hızlanma satışlarına %12 oranında yansımıştır.

Google web sitelerinin hızını, organik aramalardaki sıralamasını belirlemek için kaydetmektedir. Bu gizli bir sır değil. Web sitenizin hızını google webmaster tools hesabınızdan kontrol edebilir ve yönergelere göre hızınızı arttırabilirsiniz.

Yapılan hesaplamalara göre, web sitenizin açılma hızında yapacağınız her 1 saniye iyileştirme size %2 ekstra ziyaretçi sayısı olarak dönecektir. Shopzilla , Amazon, Yahoo ve Mozilla gibi siteler web sitelerinin açılım hızlarını 3 saniyenin altına düşürerek ticari planlarında muazzam artış sağladılar.

Shopzilla bu sayede satışlarını %12, sayfa görüntüleme sayısını ise %25 arttırmıştır.

Yahoo trafiğinde %9 artış sağlamıştır.

Mozilla sayfa açılım hızını 2.2 saniye daha iyileştirerek download sayısında 60 milyon daha fazla artış sağlamıştır.

Bir Web Sitesi İçin Ne Kadar Hız Yeterince Hızlıdır?

Bir web sitesinin 3 saniyenin altında açılması ideal olanıdır. Eğer web siteniz 5 saniyenin altında açılıyor ise bu iyi demektir. Eğer web siteniz 10 saniyenin altında bir sürede açılıyor ise bu makul kabul edilebilir. Eğer web siteniz 10 saniyeden daha uzun bir sürede açılıyor ise sıralama ve ziyaretçi kaybediyorsunuz demektir.

Web sitenizin hızını ve performansını ölçebileceğiniz bir çok metrik performans aracı mevcuttur. Hızlı bir web sitesi için web sitenizin kod yapısını optimize edebilirsiniz. Ayrıca web sitenizin hızını arttırabilmeniz için güçlü özelliklerde bir sunucu, yüksek hızda server trafiğine ihtiyacınız var. Kısaca hosting firmanızı doğru seçmelisiniz.

Hızlı Bir Web Sitesi İçin Hızlı Bir Sunucu Seçin

Web sitenizin hızı, sayfanızda kullanılan kod yapısı, grafikler, veri tabanları ve sunucu barındırma hizmetinin mimarisine bağlıdır. Doğru bir web hosting ve sunucu seçimi web sitenizin sıralamasında doğrudan etkilidir. Paylaşımlı hosting ve kiralık sunucu hizmetleri, iki farklı web hosting servisidir. Paylaşımlı hosting hizmetleri ucuz fiyatlarla alınabilir fakat kaynak kullanımı düşük olacaktır. Paylaşımlı hosting hizmeti az ziyaretçi sayısına sahip, az trafik kullanan web siteleri için dizayn edilmiştir. Dedicated server hizmeti ise yüksek kapasite ve yüksek hız için tasarlanmış bir hizmet seçeneğidir.

İşletmeler daha fazla güç ve hız için dedicated server seçeneğini tercih etmelidir. Kritik uygulamalar ve kesintisiz servis için kesinlikle dedicated server yani sunucu kiralama hizmeti tercih edilmelidir. Web hosting ve vds server seçeneklerinde 100 lerce web sitesi ve 10 larca paylaşımlı sunucu aynı server kaynaklarını kullanır. Yani web siteniz çok fazla sayıda diğer siteler ile sunucuyu paylaşır. Kaynakları 100 lerce web sitesi tarafından paylaşılan bir server kesinlikle yüksek hız ve güvenlik sunamayacaktır. Şirketinizin kurumsal web sitesini barındıracaksanız, mobil uygulamalar kullanılacak ise veya profesyonel servisler için bir web siteniz var ise, dedicated server hizmeti yüksek google sıralaması için biçilmiş kaftandır.

Dedicated Server'in Web Sitenize Sağlayacağı Yararlar

Web Siteniz Hızlı Yüklenecektir

Dedicated serverler, işlemleri çok hızlı bir şekilde yapabilecek şekilde tasarlanmış ve yapılandırılmış güçlü cihazlardır. Diğer hosting seçeneklerine göre dedicated server seçeneği daha güvenilir altyapıya, bant genişliğine ve kaynağa sahiptir. Dedicated server seçeneği web sitenizin daha hızlı çalışmasını sağlar ve web sitenizin açılma hızını muazzam düzeyde arttırır.

Web Siteniz Çok Daha Güvenli Olacaktır

Dedicated server seçeneğinin diğer harika bir avantajı ise web sitesi verilerinizin güvenli hale getirilmiş olmasıdır. Genel itibari ile bilgisayar korsanları, sunucuda barınan zayıf kodlama altyapısına sahip siteleri belirler ve ele geçirirler. Dedicated server hizmetinde sizden başka web sitesi bulunmayacağından ve sunucunuzu başka bir web sitesi ile web hosting hizmetindeki gibi paylaşmıyor olacağınızdan bu riski tamamen egale etmiş olursunuz. Ayrıca web site kodlama altyapısı için güvenlik testleri sunan web sitelerinde kodlarınızı doğrulatarak bir dedicated server kullanırsanız, güvenlik önlemi açısından tüm önlemleri almış olursunuz.

Web Siteniz Çok Daha Fazla Trafiğe Sahip Olacaktır

Eğer popüler bir web siteniz var ise veya web sitesi reklamları yayınlatıyorsanız, günün belli saatlerinde çok yüksek ziyaretçi sayılarına ulaşırsınız. Bu tür durumlardan ve ani trafik artışlarından dedicated server hizmeti kesinlikle etkilenmeyecektir. Kodlarınızı ve sunucunuzu en iyi şekilde optimize ettiyseniz, dedicated server hizmeti ile yüksek trafik, yüksek güvenlik, hızlı web sitesi siteniz için artık standart olacaktır.