Dolar (USD)
32.46
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2439.43
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

YAKIT TASARRUFU NASIL YAPILIR?

Yakıt tasarrufu nasıl yapılır sorusu özellikle araç kullanmaya yeni başlayanlar tarafından merak ediliyor. Biz de tasarruf için derledik.
YAKIT TASARRUFU NASIL YAPILIR?
14 Aralık 2022 16:40:47
Yakıt tasarrufu nasıl yapılır sorusu özellikle araç kullanmaya yeni başlayanlar tarafından merak ediliyor. Biz de tasarruf için derledik.

Yakıt tasarrufu nasıl yapılır sorusu özellikle araba kullanmaya yeni başlayanlar tarafından merak ediliyor.

Yakıt tasarrufu konusu zor ve önemsiz gibi görünse de aslında en önemli konulardan biridir. Yakıt tasarrufu, motorlu taşıt modellerinde kullanılan yakıtın azami seviyelerde kullanımına verilen isim olarak tanımlanabilir. Yakıt tasarrufunda amaç araç yakıtının daha uzun süre kullanılmasıdır. Araca alınan yakıtla daha uzun yolculuklar yapmak yakıt tasarrufu ile mümkün kılınabilir. Ancak birçok kişi yakıt tasarrufu yapmanın ana noktalarını bilmediği için bunun pek mümkün olduğunu düşünemiyor. Zor gibi görünen bu durum bazı noktalara dikkat edildiğinde son derece kolay bir hale gelir.

YAKIT TASARRUFU NASIL SAĞLANIR?

Yakıt tasarrufu nasıl sağlanır sorusuna bakıldığında bunun aslında birden fazla yolu vardır. Çeşitli noktalarda dikkatli davranıldığı zaman yakıt tasarrufu yapmak mümkündür. Bunun için dikkat edilmesi gereken hususların başında araç bakımının düzenli periyotlarla yapılması gelir. Düzgün çalışan bir araç fuzuli olarak yakıt harcaması yapmaz. Klima kullanımının azami ölçüde tutulması da yakıtın daha az harcanmasına yardımcı olur. Hız, araç için her zaman bir tehlike oluşturmuştur. Dolayısı ile aşırı süratli araç kullanımı yakıta da olumsuz yönde etki eder. Yine ani fren yapmak ya da aracı doğru vites ayarında kullanmak da yakıt tüketimine etki eder.

yakıt tasarrufu_e328d2deccfd36ba418964a9351e2862.jpg

YAKIT TASARRUF CİHAZI İŞE YARAR MI?

Yakıt tasarruf cihazı işe yarar mı sorusu da masrafların en aza indirgenebilmesi açısından merak ediliyor. Ancak yakıt tasarruf cihazının genel olarak işe yaramadığı söyleniyor. Aracın daha fazla yakıt tüketmemesi için aracın uzun süre boşta çalıştırılmaması gerekiyor. Uzun zaman diliminde boşta çalışan araç daha fazla yakıt harcar. Bu durum yakıtın daha kısa sürede bitmesine yol açabilir.