Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2522.96
BIST 100
10742.19
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yalan kampanyasına başladılar

Yılmaz Özdil gibi bazı gazetecilerin "yalancılıkla" suçladığı ve TBB Başkanı Feyzioğlu'nun hakaretlerine maruz kalan Avukat Zahide Ceylan açıklama yaptı. Ceylan, şahsına yapılan karalama kampanyasının arka planını anlattı.
Yalan kampanyasına başladılar
26 Temmuz 2013 00:00:00
Yılmaz Özdil gibi bazı gazetecilerin "yalancılıkla" suçladığı ve TBB Başkanı Feyzioğlu'nun hakaretlerine maruz kalan Avukat Zahide Ceylan açıklama yaptı. Ceylan, şahsına yapılan karalama kampanyasının arka planını anlattı.

MİLAT/ ANKARA

Avukat Zahide Ceylan, 18 Haziran 2013 tarihinde Eskişehir'den Ankara'ya hızlı trenle dönerken kendisini dinlediği gerekçesiyle Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve arkadaşlarının hakaretlerine maruz kaldı. Daha sonra TBB internet sitesinde yayımlanan bir basın açıklamasında ve bazı medya kuruluşlarındaki haberlerde kamuoyuna yalanlar eşliğinde çarpıtılarak aktarılmasına üzerine tepkisini basın açıklaması yaparak dile getirdi.

Yer değiştirmedim

Ceylan, TBB basın açıklamasındaki ve bazı haberlerdeki iddiaların tam tersine, benim anılan kişinin konuşmasını dinlemek için yer değiştirmem veya bazı basın organlarında yer aldığı gibi 3-5 sıra yer değiştirdiğinin söz konusu olmadığını vurguladı. Ceylan, olay günü trende herkesin rahatlıkla duyabileceği yüksek ses tonuyla İngilizce olarak telefonla konuşan Metin Feyzioğlu, basın açıklamasında iddia ettiği gibi sadece muhatabının duyacağı bir ses tonuyla değil, çevresindeki tüm yolcuları rahatsız edecek şekilde yüksek bir ses tonuyla konuştuğunu söyledi.

Dinlemem söz konusu olmadı

Olayın tamamen çarpıtıldığını belirten Ceylan, "Hadise, tren hareket etmeden önce ilk oturduğum yer, trenin gidiş istikametinin tersinde olduğu için, hareketten hemen sonra benim karşılıklı koltuklardan oluşan aynı bölüm içinde karşı koltuğa geçmiş olmamdan ibarettir. Kompartımanın büyük bir bölümü de boş değil, neredeyse tamamı doluydu" diye konuştu.

Üzerine yürüyerek, tehdit ettiler

Olayın gerçekten tamamen uzak olarak basında yer aldığını anlatan Ceylan, olayın gerçeğini şu sözlerle anlattı: "Gerçekte ise ben, muhataplarıma yüksek sesle konuşmalarından rahatsız olduğumu dile getirdiğim için hakarete maruz kaldım. Hatta Metin Feyzioğlu'nun yanındakiler hakaretle de yetinmeyerek üzerime yürümeye kalkıştılar; trenden derhal inmemi, görevliler tarafından indirilmemi istediler. Ben de bu koşullar altında savunma refleksiyle, muhataplarıma, 'Trenden ben niye inecekmişim, bu ülkeden ve devletten şikayetçi olan sizsiniz. O zaman devletin yaptığı trenden siz inin. Üstelik bu ülkede polis herkese ateş açıp öldürmüyor, yalan söylüyorsunuz' biçiminde karşılık verdim. Hızlı trenden bahsederken de, bazı basın organlarının iddiasının aksine, 'bizim yaptığımız hızlı tren' ifadesini asla kullanmadım."

Suç duyurusu olmadı

Bazı basın organlarında olaydan bir ay sonra savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu iddiasının da doğruyu yansıtmadığını vurgulayan Ceylan, "Tarafıma yapılan hakaret ve saldırılarla ilgili aynı gün suç duyurusunda bulunulmuştur. Olayın şimdi basına yansıması ise tamamen bizim dışımızda cereyan eden bir süreçtir" dedi.

TDV kurban