Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2436.31
BIST 100
10268.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yalova'da özel bir hastanede yangın çıktı

Yalova'daki özel bir hastanenin acil servis bölümünde, elektrik kontağı kaynaklı olarak başladığı belirtilen yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Yalova'da özel bir hastanede yangın çıktı
09 Ağustos 2023 08:00:00
Yalova'daki özel bir hastanenin acil servis bölümünde, elektrik kontağı kaynaklı olarak başladığı belirtilen yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yalova ilinde bulunan özel bir hastanenin Şehit Ömer Faydalı Caddesi'ndeki zemin katındaki acil servis bölümünde, bir odada elektrik panosundan kaynaklandığı değerlendirilen yangın sonucunda bina kısa süre içerisinde dumanla kaplandı.

61 hasta tahliye edildi

Olayın bildirilmesi üzerine Yalova Belediyesi itfaiye ekipleri hızla müdahalede bulundu. Yangın nedeniyle hastanede bulunan 61 hasta ve çalışanlar hemen tahliye edildi.

Hastaların yönlendirilen ambulanslarla Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile diğer özel hastanelere sevk edildiği belirtildi.

Yangınla ilgili olarak Vali Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Sağlık Müdürü Emrah Eray, İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm de hastane alanına gelerek durum hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Tutuk, yangının sıkıntılı bir duruma yol açmadığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini ve 5 metrekarelik bir odada çıkan yangının anında müdahale edilerek kontrol altına alındığını ifade etti. Başkan Tutuk ayrıca, yangından etkilenen hasta olmadığını ve 61 hastanın başka hastanelere sevk edildiğini söyledi.

Yangın esnasında binadan tahliye edilen hastalar ve yakınları, yaşadıkları endişeli anları gazetecilere aktardı.

yalovada-ozel-bir-hastanede-cikan-yangin-sonduruldu1_9b76bc55e5f3824953ca555d9eee8363.jpg

Yangın durumunda nasıl hareket edilmeli

Yangın durumunda güvenliğinizi sağlamak için aşağıdaki adımları takip etmeniz önemlidir:

Sakin kalın: Panik yapmadan sakin bir şekilde hareket edin. Panik halinde karar verme yeteneğiniz azalabilir ve tehlikeli durumlar yaşanabilir.

Hemen çıkın: Yangını fark ettiğiniz anda en yakın çıkışa doğru hareket edin. Mümkünse asansör yerine merdivenleri kullanın.

Kapılarıdokunarak kontrol edin: Kapıları açmadan önce kapak veya kollarını hafifçe dokunarak sıcaklığını kontrol edin. Kapı sıcaksa arkadan başka bir çıkış kullanmaya çalışın.

Yerlere eğilin: Kapıları açarken eğilerek açın. Eğer duman çok yoğunsa, zehirli gazların havada olmadığı daha alt seviyelerde hareket etmeye çalışın.

Yüzünüzü koruyun: Elinizde bir bez veya giysiniz varsa, ağzınızı ve burnunuzu örtün. Bu, dumanın solunum yollarınıza girmesini engelleyebilir.

Çıkışı engelleyen şeylerden uzak durun: Yangın çıkışını tıkayan eşyalardan uzak durun. Eğer çıkış tıkanırsa pencereden dışarı sinyal vermeye çalışın.

Yangın merdivenlerini kullanın: Yangın merdivenlerini kullanarak binadan uzaklaşmaya çalışın. Merdivenler genellikle yangın anında kullanılacak şekilde tasarlanmıştır.

112 veya yangın ihbar hattını arayın: Eğer tehlikenin boyutu büyükse, hemen 112 veya yangın ihbar hattını arayarak yardım isteyin.

Toplanma Alanına Gidin: Binayı güvenli bir şekilde terk ettikten sonra toplanma alanına gidin. Acil durumda nerede toplanmanız gerektiğini önceden öğrenin.

Yangın durumunda sakin kalıp hızlı ve güvenli bir şekilde hareket etmek, sizin ve diğer insanların hayatını korumak için önemlidir. Herhangi bir binaya girdiğinizde, yangın çıkışlarını ve yangın söndürme ekipmanlarını gözlemlemek ve bilmeniz faydalı olacaktır.