Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yazar Üstün İnanç 87 yaşında vefat etti

Gazeteci, yazar ve senarist Üstün İnanç, sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Yazar Üstün İnanç 87 yaşında vefat etti
12 Şubat 2024 13:39:52
Gazeteci, yazar ve senarist Üstün İnanç, sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İİnanç'ın oğlu Ertuğrul İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının İstanbul'daki Özel Florya Hastanesi'nde vefat ettiğini belirterek, "Nur içinde yatsın. Güzel bir hayat yaşadı. Nispeten sıkıntısız bir ölümle aramızdan ayrıldı." dedi.

87 yaşındaki usta edebiyatçı, yarın ikindi vakti Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Eyüp Sultan'daki aile mezarlığına defnedilecek.

Üstün İnanç kimdir?

Gazeteci, yazar ve senarist Üstün İnanç, 1937'de İstanbul'da doğdu. İstanbul'da Basın-Yayın ve Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Gençlik yıllarında kaleme aldığı yazılar, Yelken, Durum, Sanatkâr ve Büyük Doğu dergilerinde yayımlandı. Gazeteciliğe stajyer muhabir olarak Tercüman gazetesinde (1956) başladı ve daha sonra Babıalide Sabah, Bugün, Son Havadis, yine Tercüman, Zaman, Yeni İstanbul gazetelerinde çalıştı.

Son yıllarda romanlarıyla dikkat çekti. Romanı "Yalnız Değilsiniz"den uyarlanan aynı adlı film, yönetmen Mesut Uçakan tarafından büyük ilgi gördü. İstanbul Şehir Tiyatroları Repertuar Kurulu üyesiydi. TGRT'de dramaturg olarak çalıştığı bir dönemde, "Kanayan Yara Bosna" filminin senaryosunu yazdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi Müdürlüğü'nü üstlendi ve burada yöneticilik ve öğretmenlik yaptı.