Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yeni balkon konuşması yolda

Başbakan Erdoğan yeni bir balkon konuşması yapmaya hazırlanıyor. Erdoğan, vatandaşa çözüm sürecini ve yeni anayasa değişiklini yapacağı etkin konuşmayla anlatmayı planlıyor.
Yeni balkon konuşması yolda
05 May 2013 00:00:00
Başbakan Erdoğan yeni bir balkon konuşması yapmaya hazırlanıyor. Erdoğan, vatandaşa çözüm sürecini ve yeni anayasa değişiklini yapacağı etkin konuşmayla anlatmayı planlıyor.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun geleceğini belli edecek toplantıdan önceki yine sonuç çıkmadı. Her defasında AYM, Danıştay ve Yargıtay Başkanları Yeni Anayasa çalışmalarına vurgu yaparak, "Anayasa günün ihtiyaçlarına cevap vermiyor" derken, CHP ve MHP'nin uzlaşmaz tavrı tepkilere neden oluyor.

CHP ve MHP taş koyuyor

Kürt sorununa da büyük katkı sağlaması beklenen Yeni Anayasa'ya karşı koyuşun asıl nedenlerinden birinin Çözüm Sürecine iki parti tarafından verilmeyen destek olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, süreçte yol haritası için kritik noktanın anayasa değişikliği olduğunu vurgulamasına karşın, 100 yıllık bir sorunu çözmek için mücadele veren sivil unsurların önüne CHP ve MHP taş koyuyor.

AK Parti'nin gündemi Anayasa

Öte yandan iktidar partisinin Kızılcahamam kampında çözüm sürecine yönelik anketler, akil insanlar heyetinin çalışmaları masaya yatırılırken ana gündem ise Yeni Anayasa oldu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, yeni Anayasa'nın, 367'nin üzerinde oyla kabul edilse bile referanduma götürülmesini önermesini değerlendiren AK Parti'nin hukukçu kurmayları, çözüm için bilgi alışverişinde bulundu.

Destek arayışı

367'nin üzerinde oy için destek vermesi muhtemel olan dışarıdan vekil arayışının gündeme geldiği istişare toplantılarında, 'B' planı olarak BDP ile birlikte hareket etme konuşuldu. Anayasa'nın geleceği ve takvimi konusunda yapılan görüşmelerde, TBMM Uzlaşma Komisyonu'nda tam mutabakata varılan maddelerin listesi üzerinden değerlendirmeler yapıldı.

Yeni balkon konuşması yolda

Başbakan Erdoğan'ın, partisinin Anayasa konusunda yol haritasına ilişkin son durumu Kızılcahamam Kampı'nda belirleyeceği öğrenilirken, Erdoğan'ın yeni bir balkon konuşması için hazırlık yaptığı öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın yapacağı manifesto niteliğindeki konuşmanın 'Balkon Konuşmaları'nın çok daha ilerisinde olacağı kulislere yansırken, 'Anayasa', 'Başkanlık Sistemi', 'Çözüm Süreci' ve 'Filistin ziyareti' konusunda çok önemli mesajlar vereceği belirtildi.