Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yerli ve milli odalar gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Odalar konusunda vermiş olduğu talimat oda zulmüne uğrayan birçok kişiyi mutlu etti. MİLAT'ta defalarca duyurduğumuz haberler sonrasında hükümetin harekete geçmiş olmasına sevinen birçok kişi kendilerini görev bilerek odalara karşı mücadelelerini artırmasına neden oldu.
Yerli ve milli odalar gelecek
09 Şubat 2018 19:47:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Odalar konusunda vermiş olduğu talimat oda zulmüne uğrayan birçok kişiyi mutlu etti. MİLAT'ta defalarca duyurduğumuz haberler sonrasında hükümetin harekete geçmiş olmasına sevinen birçok kişi kendilerini görev bilerek odalara karşı mücadelelerini artırmasına neden oldu.

NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA

MİLAT'ın gündeme taşıdığı "Karanlık Odalar"a üyelik zorunluluğuna karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bir çalışma başlatıldı. Odaların başındaki Türk ifadesinin kaldırılması ve zorunlu üyeliğin son bulması yönündeki çalışmalar hükümet gündemin geldi. MİLAT'ın haberleriyle destek verdiği Yerli ve Milli ruha sahip mühendisler MİLAT'a konuştu.

Milli Bilişim Grubu Koordinasyon Kurulu Üyesi İbrahim Halil Babagiray ve Ankara Koordinatörü Mustafa Atilla Işık, Cumhurbaşkanı'nın Odaların düzenlenmesi talimatına destek verdiler. TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası'na karşı verilen mücadelede bu odanın Yerli ve Milli bir çizgiye kavuşturulması için Milli Bilişim Grubu olarak seçimi kazanacaklarının altını çizdiler.

"Üzerimize düşeni yapacağız"

TMMOB'un duruşuna karşılık ülke menfaatlerini önceleyen bir yapı oluşturan Milli Bilişim Grubu'nun hedefleri hakkında konuşan Işık ve Babagiray, "TMMOB'un çalışmaları mesleğe yönelik olmaktan ziyade daha çok siyasi bir duruş şeklindedir. Bizler, 'odalarda siyaset değil mesleğimiz konuşulsun, meslektaşlarımızın sorunları konuşulsun' istiyoruz" dediler ve sözlerini şöyle sürdürdüler: "Milli Bilişim Grubu olarak bu devletin, bu milletin yanında olan Mühendis Odaları istiyoruz. Ülkemizin kalkınmasında öncü olacak dünyada ileri teknolojiyi üreten mühendislerimizin yetişmesini istiyoruz. TMMOB'un ülkedeki mühendislerin sorunlarını önde tutmayarak siyasi bir duruş sergilemesi, mühendislik mesleğini her geçen gün geriye götürmekte. Ülkenin ve devletin çıkarlarının karşısında bir duruş sergilenmesi Yerli ve Milli bir ruha sahip mühendislerimizi derinden yaralamakta. Ülkemizin ve meslektaşlarımızın çıkarlarını korumayı kendimize görev bilerek Milli Bilişim Grubu'nu kurduk. Bilgisayar Mühendisleri Odası'nın 4.Olağan Genel Kurulu'na Milli Bilişim Grubu olarak talibiz. Bu yönetimlerin artık Yerli ve Milli bir ruha kavuşması için üzerimize düşen görevi yapacağız."

Anadolu'nun yönetime katılmasına müsaade edilmiyor

Dünya'da gelişmişliğin ve güçlü bir devlet olmanın en önemli iki ayağı olduğunu söyleyen Milli Bilişim Grubu temsilcileri, "Bunlardan biri bilişim teknolojileri bir diğeri de enerjidir" ifadelerini kullanarak şöyle devam ettiler: "Bütün odalarda üyelerin demokratik katılım haklarının sağlanmaması bizi çok mağdur ediyor. Bu anlamda birçok sorunla karşılaştık. Bilgisayar Mühendisleri Odası; İzmir, İstanbul, Ankara, Samsun ve Adana'daki temsilcilikleri dışında temsilcilik açmıyor. Odanın temsilinde Anadolu'da bulunan meslektaşlarımızın eksikliği ortaya çıkıyor. Hükümetin gündemine aldığı odalar ile ilgili düzenlemelerle bu sorunların ortadan kaldırılacağını beklemekteyiz. Ayrıca meslektaşlarımızın Genel Kurul'da oy kullanması için Ankara'ya gelme zorunluğunun kaldırılması gerekiyor. Bu durum odalardaki tekelleşmenin en büyük sebeplerinden biridir. Üyelik ve oy vermesi işlemlerinin artık elektronik ortamda olması gerekiyor. Yapılan düzenlemelerde bununda gündeme gelmesini istiyoruz."

Cumhurbaşkanı'nın konuya el atmasına sevindik

TMMOB mağduru Mimar Ertaç Öner'in MİLAT'ta paylaştığı TMMOB'un gizli yüzünün ortaya çıkması ve Cumhurbaşkanı'nın talimatı sonrasında odalardaki Türk ifadesinin kaldırılması ve zorunlu üyeliğin bitirilmesi için başlatılan çalışmadan memnun olduğunu söyleyerek, "Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat bizim sesimizi duyduklarının göstergesidir. Bu odalardaki Türk ibaresinin kaldırılması çalışmasında çok memnuniyet duyuyorum. Odalara zorunlu kayıtlar büyük haksızlıklara neden oluyordu. Bu konuda yapılacak bir düzenleme birçok mühendis ve mimarı mutlu edecektir. Artık odaların Yerli ve Milli bir duruşa gelmesi gerekiyor. Mimarlar Platformu olarak biz de üzerimize düşeni yapacağız" şeklinde konuştu.