Dolar (USD)
32.17
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2467.55
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yeryüzü Doktorları Kurban Bayramı'nda Afrika'da

Yeryüzü Doktorları Kurban Bayramı'nda Afrika'da
14 Eylül 2015 13:53:00

"Paylaşmak İyileştirir" sloganı ile 2015 Afrika Kurban Organizasyonu başlatan Yeryüzü Doktorları, açlık sınırında yaşayan yüz binlerce insana bayram coşkusu yaşatmaya hazırlanıyor.

Somali, Kenya, Nijer, Çad, Gambia, Gana, Uganda ve Demokratik Kongo'ya kurbanlarınızı ulaştıracak Yeryüzü Doktorları, Gönüllü Sağlık Ekipleri ile bölge halkına sağlık hizmeti de verecek.

2005 yılından bugüne kadar Afrika'da 77.000 hisse üzerinde kurban dağıtan Yeryüzü Doktorları (YYD), bu yıl da bağışlanan kurbanları Afrika'da kesiyor. Bir hisse kurban bağış bedelini 340 TL olarak belirleyen Yeryüzü Doktorları, 2015 Kurban Organizasyonu kapsamında Somali, Kenya, Nijer, Çad, Gambia, Gana, Uganda ve Demokratik Kongo'da kurbanlarınızı, yüz binlerce insana dağıtacak.

Kurban organizasyonunu İslamu00ee usul ve kurallar çerçevesinde gerçekleştiren Yeryüzü Doktorları, Afrika'nın muhtaç ekonomilerinin canlanmasına öncülük etmek, açlık sınırında yaşayan insanların et ihtiyacını karşılamak ve özellikle çocukların beslenme yetersizliğinden doğan tıbbi sorunlarının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Yeryüzü Doktorları kurulduğundan bu yana, dünyanın en az gelişmiş 25 ülkesinin bulunduğu Afrika kıtasında kapsamlı sağlık programları uyguluyor. Yoksulluk, doğal afetler, iç savaşlar nedeni ile ağır insani krizlerin yaşandığı ülkelerde gerçekleştirilen kurban organizasyonları beslenme desteğinin yanı sıra toplumsal barışa katkıda bulunarak sosyal rehabilitasyon da sağlıyor.

Kurbanını Afrikalı kardeşleri ile paylaşmak isteyenler, Yeryüzü Doktorları'nın www.yyd.org.tr adresli sitesinden bağış yapabiliyor.