Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2400.16
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gönüllü Türk ekibi Somali'de sağlık hizmetleri gerçekleştirdi

"Yeryüzü Doktorları Derneği'nin 'Gönülden Gönüle İyilik Sağlık' kampanyası çerçevesinde, Somali'ye giden gönüllü sağlık ekibi, kulak, burun, boğaz, ortopedi ve göz alanlarında farklı branşlarda ameliyatlar gerçekleştirdi."
Gönüllü Türk ekibi Somali'de sağlık hizmetleri gerçekleştirdi
04 Ekim 2023 09:20:08
"Yeryüzü Doktorları Derneği'nin 'Gönülden Gönüle İyilik Sağlık' kampanyası çerçevesinde, Somali'ye giden gönüllü sağlık ekibi, kulak, burun, boğaz, ortopedi ve göz alanlarında farklı branşlarda ameliyatlar gerçekleştirdi."

Yeryüzü Doktorları Derneği, sağlık hizmetlerinin sınırlı olduğu ülkelerde gönüllü sağlık ekipleriyle hastalara yardım eden bir kuruluştur. Son olarak Somali'ye 2 doçent, anestezi doktoru, ameliyat hemşiresi ve anestezi teknikeri gibi uzmanlardan oluşan 12 kişilik bir ekip gönderdi.

Başkent Mogadişu'da faaliyet gösteren gönüllü sağlık ekibi, uzun süredir tedavi bekleyen hastaların ameliyatlarını gerçekleştirerek önemli bir hizmet sundu. Toplamda 411 muayene ve 36 ameliyat gerçekleştirilirken, ayrıca katarakt sorunu yaşayan 696 kişi kontrol edildi ve 62 katarakt ameliyatı yapıldı.

Yerel sağlık çalışanlarına sağlık eğitimleri verildi

Yeryüzü Doktorları, ayrıca yerel sağlık çalışanlarına sağlık eğitimleri vererek bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Bu şekilde, yerel sağlık sistemlerinin güçlendirilmesine katkıda bulunuldu.

Somali'de sağlık hizmetlerini yürüten Yeryüzü Doktorları, Bangladeş, Filistin, Kongo, Afganistan ve Cibuti gibi diğer bölgelere de giderek sağlık hizmetlerini sürdürecek.

gonullu-turk-ekibi-somalide-saglik-hizmetleri-verdi2_0dd3ae4101fb6a3a523dcee527d3778f.jpg

Yeryüzü Doktorları Derneği

Yeryüzü Doktorları Derneği, dünya genelindeki doğal afetler, krizler ve acil durumlar sırasında sağlık hizmetlerini iyileştirmeyi amaçlayan bir insani yardım kuruluşudur. İnsani değerlere saygı, bağımsızlık ve şeffaflık gibi ilkeler doğrultusunda faaliyet gösterir. Aşağıda Yeryüzü Doktorları'nın bazı önemli faaliyetleri ve projeleri sıralanmıştır:

Kriz ve Acil Durum Projeleri:

Yeryüzü Doktorları, deprem, sel, yangın gibi afetler ve savaş veya kriz durumlarında öncelikle gönüllü sağlık ekipleri gönderir ve ilaç-ekipman desteği sağlar. Sahra hastaneleri ve klinikler kurar, mobil sağlık hizmetleri sunar ve tahrip olan sağlık merkezlerinin onarımına ve işletilmesine yardımcı olur.

Gazze Krizi:

Yeryüzü Doktorları, Gazze'de yaşanan ambargo nedeniyle zorlu yaşam koşullarıyla mücadele eden Filistinlilere yardım etmek için fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile mobil sağlık ekipleri oluşturarak hizmet sunar.

Suriye Krizi:

Suriye'deki insani kriz sırasında Yeryüzü Doktorları, iç göçlerin yoğunlaştığı bölgelerde birinci basamak sağlık hizmeti sunan merkezler açar. Ayrıca Türkiye'deki mültecilere yönelik psikososyal destek ve sağlık danışmanlığı hizmetleri sunar.

Bangladeş Arakan Krizi:

Myanmar'daki Rohingya Müslümanlarının Bangladeş'e göç etmesi sonrasında Yeryüzü Doktorları, Bangladeş'teki mülteci kamplarında hijyen kiti dağıtımı ve birinci basamak sağlık hizmeti sunar.

Yemen Krizi:

Yemen'deki iç karışıklıklar nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılayamayan milyonlarca insan için beslenme sağlığı merkezleri ve birinci basamak sağlık hizmeti sunan merkezler açar.

Orta Afrika Krizi:

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşanan şiddet olayları nedeniyle komşu ülkelere göç etmek zorunda kalan insanlara sağlık hizmeti sunar.

Diğer Kriz ve Acil Durumlar:

Yeryüzü Doktorları, dünya genelinde yaşanan diğer krizler ve acil durumlar sırasında sağlık hizmetleri sunar ve sağlık altyapısının yeniden sağlanmasına yardımcı olur.

Yeryüzü Doktorları, insani yardım faaliyetlerini sürdürmek için uluslararası kuruluşlar, yerel sağlık otoriteleri ve diğer STK'larla iş birliği yapar. Bu projeler, sağlık hizmetlerine erişim konusundaki önemli eksiklikleri gidermeye yönelik bir çaba olarak değerlendirilir.