Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2433.76
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yıldırım kazanacak

AK Parti, 31 Mart’ta sandığa gitmeyen küskünlerin gönlünü alarak 23 Haziran’da ipi Binali Yıldırım’ın göğüslemesi için kolları sıvadı.
Yıldırım kazanacak
18 May 2019 09:21:00
AK Parti, 31 Mart’ta sandığa gitmeyen küskünlerin gönlünü alarak 23 Haziran’da ipi Binali Yıldırım’ın göğüslemesi için kolları sıvadı.

KORAY TAŞDEMİR

TÜRKİYE, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimlerine kilitlendi. Her ne kadar bazı anket şirketleri, Ekrem İmamoğlu üzerinden mağdur edebiyatı yaparak algı oluşturmaya çabalasa da, bu mağdur edebiyatın sonuç vermeyeceği belirtiliyor. Optimar Araştırma Danışmanlık Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, 31 Mart seçimlerinde seçmenlerin bir kısmının hileye inandığını bir kısmının da inanmadığını söyledi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Ümraniye'de sahurda vatandaşlarla bir araya geldi.

Tabanı iyi okumalı

İki partinin de mağduriyet üzerinden seçim stratejisi uygulayacağını belirten Daşdemir, “Oyunu İmamoğlu’na vermiş ama 23 Haziran’da tercihini Binali Yıldırım’dan yana kullanacak olan kimseler var. Bir tarafta oyları çalınan Binali Yıldırım, diğer tarafta seçimlerdeki şaibe sonucu mazbatası alınan Ekrem İmamoğlu. hangi parti, tabanını daha iyi konsolide edecekse o başarılı olacaktır” şeklinde konuştu.

AK Parti kazanır

Daşdemir, 23 Haziran seçimlerinin kaderini iki hususun belirleyeceğine dikkat çekerek “31 Mart seçimlerine katılmayan yanılmıyorsam 500 bine yakın bir seçmen kitlesi var. Bu seçmen kitlesinin büyük çoğunluğu yaptığımız araştırmalara göre daha önce AK Parti’ye oy veren kesim. AK Parti işte bu küskünleri sandığa götürmeye çalışıyor. Bunu başarırsa seçimi kazanır” dedi.

CHP’nin algısı başka

GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş ise mağduriyet algısı noktasında iki tarafın da elinde argümanlar olduğunu ifade etti. Aktaş, “Binali Yıldırım, oylarının çalındığını söylüyor, diğer taraf da mazbatasının haksız yere elinden alındığını düşünüyor. CHP geçtiğimiz 10 seçimde de oylarının çalındığını söylüyordu. Şimdi burada her iki parti de kendisini doğru ifade etmek durumunda. AK Parti küskünlerin gönlüne girerse Binali Yıldırım, İstanbul seçimini kazanır” ifadelerini kullandı.