Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2438.19
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yunan başkan isyan etti: Yalnızız

Yunanistan'da İstiaia Belediye Başkanı yangınlara müdahale edilmemesine isyan ederek, ''Yalnızız. Sonumuz yakın'' dedi.
Yunan başkan isyan etti: Yalnızız
09 Ağustos 2021 09:49:30
Yunanistan'da İstiaia Belediye Başkanı yangınlara müdahale edilmemesine isyan ederek, ''Yalnızız. Sonumuz yakın'' dedi.

Yunanistan'da ülke genelinde orman yangınları sürerken, bazı bölgelerde vatandaşlar alevlerin sardığı başka bir güne uyandı.

İstiaia Belediye Başkanı Giannis Kotzias, Yunanistan merkezli Skai Tv’ye yaptığı açıklamada, “Yalnızız. Sonumuz yakın” dedi.

Havadan müdahale henüz başlamadı

Eğriboz adasının kuzeyinde bulunan İstiaia, bu yıl büyük yangınlara tanık olurken, yangınla havadan mücadele çalışmalarının bugüne kadar başlamaması nedeniyle adada gerilim yüksek.

Birçok ada sakini, birkaç kilometre kareye yayılan yangınlarla mücadelede terk edildiklerinden şikayet etti.

'Yanmamıza izin verdiler'

Skai Tv’ye konuşan bir vatandaş, “Yanmamıza izin verdiler” diyerek, yangın söndürme uçaklarının şimdiye kadar yalnızca Atina çevresindeki bölgeye odaklandığını belirtti.

İtfaiyecilerden biri ise, “Her yerde olamayız. Atina’nın kuzeyindeki yangınlar bir yerleşim bölgesine yayılırsa ne olacağını hayal etmeniz yeterli” diyerek, sınırlı kaynakları suçladı.

Başbakan Kiryakos Miçotakis de, son günlerde birkaç kez önceliğin mülk veya orman değil insan kurtarmak olduğunu söyledi.

İnsanlar gemilerle tahliye edildi

Atina’da yaklaşık 4 milyon insan yaşarken, Eğriboz adasının nüfusu yaklaşık 220 bin kişi ve buradaki risk altındaki alan yoğun olarak ormanlık.

Binlerce kişi adadan tahliye edildi. Yollarda hareket etmek artık güvenli olmadığı için insanlar kıyıdan feribotlar ile uzaklaştırıldı.

Yunanistan’daki yangınlar küresel olarak ilgi çekti ve Avrupa ile Ortadoğu’daki bazı ülkeler yardım için ekipler gönderdi.

Kaynak: Şarku’l Avsat