Dolar (USD)
32.23
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2410.21
BIST 100
10280.67
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yurtdışı Eğitim Hakkında 8 Önemli Bilgi

Yurtdışı Eğitim Hakkında 8 Önemli Bilgi
28 Ocak 2020 16:08:00

1. Yurtdışı eğitim için en iyi ülke hangisidir?

Yurtdışı eğitim denilince akla ilk gelen yerler İngiltere, Kanada, Amerika ve Malta oluyor. Evet, en popüler ülkeler bunlar ancak İngilizce haricinde başka bir dil öğrenme hevesi olan öğrenciler Fransa, İspanya, Almanya’ya da şans verebilirler.

  1. Yurtdışı eğitim için gerekli belgeler nelerdir?

Yurtdışı eğitim programlarından katıldığınız programa bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Değişmeyen tek madde vizedir. 3 ay, 6 ay ve üzeri eğitim programları için vize alıyorsunuz. Eğer üniversite okumak için gidiyorsanız ek olarak diploma, vesikalık resim ve vize başvuru formunuz gerekiyor.

  1. Yurtdışı eğitim için hangi vize alınmalı?

Yurtdışı eğitim için öğrenci vizesi alınıyor. Ancak eğitim süreniz 3 ay ve üzeri ise oturma izni de çıkarmanız gerekebilir. Süre uzadıkça vize süreçleri de haliyle uğraştırıyor.

  1. Yurtdışı eğitim fiyatları kaç liradan başlıyor?

Yurtdışı eğitim programlarına katılırken tüm eğitim fiyatlarını incelemelisiniz. Yüksek lisans, üniversite, hazırlık ve yaz okulu gibi pek çok eğitim seçenekleri vardır. Bunlara bağlı olarak fiyatlarda değişiklik göstermektedir. En uygun fiyatlı dil eğitimi programını yaz okulları olarak düşünebiliriz. 1 ay ve 3 ay arasında değişiklik gösteriyor. 130 €’dan başlayan fiyatlarla dil okullarına kayıt yaptırabilirsiniz.

  1. Yurtdışı eğitim danışmanlıkları tercih edilmeli mi?

Yurtdışı eğitim ile ilgili araştırmalara başladığınız zaman onca seçenek arasından kendinize uygun olanı seçmek, vize işlemleriyle uğraşmak, kalacak yer ayarlamak derken oldukça yorucu bir süreçte bulabilirsiniz kendiniz. Ancak yurtdışı eğitim danışmanlıklarından yardım alarak bu süreci minimum sıkıcı hale getirebilirsiniz. EduGate Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, profesyonel eğitim danışmanlarıyla sizinle yakından ilgilenerek size uygun okulu bulur, ihtiyaçlarınıza yönelik program oluşturur, vize süreçlerinizi yakından takip eder. Tüm dil eğitiminiz boyunca kendileriyle iletişimde kalarak bu süreci kısa sürede tamamlarsınız.

  1. Yurtdışı eğitimde hangi konaklama türü tercih edilmeli?

Aile yanı konaklama, yurt, kiralık daire, öğrenci evi gibi pek çok konaklama seçeneği bulunuyor. Bu seçenekler arasında en çok yurt ve aile yanı konaklama tercih ediliyor. Mümkünse aile yanı konaklamadan yana kullanın bu tercihinizi. Yurtdışı eğitim planlayan öğrencilerin yarısı aile yanı konaklaması tercih ederek İngilizce pratiklerini geliştirdiklerini söylüyor. Bunun yanı sıra sizden farklı bir kültüre yakın olmak hayata olan bakış açınızı genişletir.

  1. Yurtdışı eğitim seçenekleri nelerdir?

Lise, üniversite, yaz okulları, yüksek lisans gibi pek çok yurtdışı eğitim seçeneği vardır. En çok tercih edilen yaz okulları oluyor. 1 ve 3 ay gibi bir süreyi kapsayan yaz okullarında öğrenciler İngilizcelerini geliştirerek kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyorlar.

  1. Yurtdışı eğitim programları arasında nasıl seçim yapılmalıdır?

Yurtdışı eğitim popülerleştikten sonra dil okulları da çoğalmaya başladı. Seçeneklerin çoğalması da hangi okulu nasıl seçeceğim gibi soruları ortaya çıkardı. Ancak yurtdışı eğitim danışmanlığından destek alarak bu süreci hızlıca tamamlayabilirsiniz.