Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yurtkur (KYK) sonuçları

Her öğrenci ve ailelerin merakla beklediği KYK sonuçları, ödemelerin nasıl ve ne zaman yapılacağı, alınan bursun hangi hallerde kesileceği konuları cevabını buluyor. Daha detaylı ve birinci elden yapılan açıklamaları okumak istiyorsanız haberimizi takip edin. Konu ile alakalı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu'nun yaptığı açıklamada KYK yurtlarında kalacak öğrencilere yönelik yapmış olduğu açıklamasında yurt başvurularının ne zaman
Yurtkur (KYK) sonuçları
09 Ağustos 2018 13:11:00
Her öğrenci ve ailelerin merakla beklediği KYK sonuçları, ödemelerin nasıl ve ne zaman yapılacağı, alınan bursun hangi hallerde kesileceği konuları cevabını buluyor. Daha detaylı ve birinci elden yapılan açıklamaları okumak istiyorsanız haberimizi takip edin. Konu ile alakalı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu'nun yaptığı açıklamada KYK yurtlarında kalacak öğrencilere yönelik yapmış olduğu açıklamasında yurt başvurularının ne zaman

Her öğrenci ve ailelerin merakla beklediği KYK sonuçları, ödemelerin nasıl ve ne zaman yapılacağı, alınan bursun hangi hallerde kesileceği konuları cevabını buluyor. Daha detaylı ve birinci elden yapılan açıklamaları okumak istiyorsanız haberimizi takip edin. Konu ile alakalı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu'nun yaptığı açıklamada KYK yurtlarında kalacak öğrencilere yönelik yapmış olduğu açıklamasında yurt başvurularının ne zaman başlayacağını duyurdu.

Maddi durumu olmayan ama çocuklarını okutmak için binbir zahmete katlanan ailelerin Üniversite çağında olan çocukları için devletin kurumu Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) hem öğrencilerin hemde velilerin en büyük sıkıntısı olan yurt probleminİ her yıl olduğu gibi bu yıl da belirlediği şartlarla sürdürmeye devam ediyor. Konu ile alakalı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu'nun yaptığı açıklama velilerin ve öğrencilerin her türlü sorusuna cevap verir nitelikte. İşte o açıklama:

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu'nun yaptığı açıklama:

Bakan yardımcısı Aksu açıklamasında, "Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor. 3 Eylül'de üniversite kayıtları başlayacak, aynı gün bizim de yurt müracaatlarımız başlayacak." dedi. KYK yurtlarının aylık ücretleri, yarı özel ya da resmi olma durumuna göre 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor. Burs başvurularının başlayacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Geçen yıl yapılan açıklamaya göre, lisans ve önlisans öğrencileri 2018 YILINDA 470 TL KYK burs/kredi ödemesi aldı. Öte yandan yüksek lisans öğrencileri 940 TL ve doktora öğrencileri 1410 TL burs/kredi ödemesi aldı. Geçtiğimiz yıllara bakıldığında ise 2014 yılında 300 TL, 2015 yılında 330 TL, 2016 yılında 400 TL ve 2017 yılında 425 TL burs ödemesi yapıldı. Yeni dönemde zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılır. Ancak KYK'dan yapılan açıklamaya göre, taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilecek olan 2018 yılı burslara dair üniversite öğrencilerinin (lisans, yüksek lisans, doktora) ne kadar ücret alacakları belirlendi.

Eski Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bütçe giderlerinin yaklaşık yüzde 18'ini tek başına eğitime ayırıyoruz. Başka bir ifadeyle toplanan her 100 liralık verginin 22 lirasını doğrudan doğruya eğitime harcayacağız" dedi. Bakan Ağbal, yükseköğretim öğrencilerine verilen burs ve kredi tutarını 2018'de 425 liradan 470 liraya çıkardıklarını vurgulamıştı.

Lisans ve önlisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 470 Türk Lirası alıyor.

Yüksek lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 940 Türk Lirası alıyor.

Doktora bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 1410 Türk Lirası Al.

ÖDEMELER NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerinin T.C. vatandaşlık numarasına göre ödemeleri yapıyor. Buna göre;

TC vatandaşlık numarasının son hanesi 0 olanlar, 2019 Ocak ayı ve diğer aylar ayın 6'sında ücretleri alacak.

TC vatandaşlık numarasının son hanesi 2 olanlar, 2019 Ocak ayı ve diğer aylar ayın 7'sinde ücretleri alacak.

TC vatandaşlık numarasının son hanesi 4 olanlar, 2019 Ocak ayı ve diğer aylar ayın 8'inde ücretleri alacak.

TC vatandaşlık numarasının son hanesi 6 olanlar, 2019 Ocak ayı ve diğer aylar ayın 9'unda ücretleri alacak.

TC vatandaşlık numarasının son hanesi 8 olanlar, 2019 Ocak ayı ve diğer aylar ayın 10'unda ücretleri alacak.

Yükseköğretime de bütçeden her sene artan ölçüde kaynak koyduklarını anlatan Eski Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Artık üniversitesi olmayan ilimiz yok hatta artık bazı büyük ilçelerimize de üniversitelerimizi kurduk. Türkiye'de gerek ilköğretimde gerek ortaöğretimde ve özellikle de yükseköğretimde eğitime girişi önemli ölçede artırdık. Üniversite ve fakülte sayılarıyla kontenjanlarında olağanüstü artışlar yaptık. Bütün bu büyümeyi, geliştirmeyi, hizmete erişimi sağlamak amacıyla bütçeden her sene daha fazla kaynak ayırmaya başladık. Yükseköğretime, merkezi yönetim bütçesinden ayırdığımız kaynak 2002'de 3,6 milyar liraydı, gelecek sene bu rakam 41,7 milyar liraya çıkıyor. Bütçeden yükseköğretime ayırmış olduğumuz kaynağı da neredeyse bütçe içindeki pay olarak 2 kat artırmış olduk, nominal olarak baktığınız zaman da yaklaşık 15 kat artış söz konusu. Bundan sonraki dönemde de yükseköğretime, Ar-Ge'ye, inovasyona bütçeden çok daha fazla kaynak ayırmaya devam edeceğiz." demişti.

BURS HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

u2022 Başarısız olma,

u2022 Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma,

u2022 Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

u2022 Öğretim kurumunun kapatılması,

u2022 Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alma,

u2022 Kesin hükümle mahküm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.