Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2386.18
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Zehir tacirlerine kritik operasyon: Çok sayıda gözaltı!

09 Ekim 2023 14:48:38
Türkiye genelinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında zehir tacirlerinin tepelerine binildi. Jandarma ve emnniyet güçlerinin düzenlediği operasyonlarda çok sayıda şahıs gözaltına alındı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucuyla mücadele kapsamında kentte belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda 1,5 kilogram skunk maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucunda 36 şüpheli gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde eş zamanlı olarak bir çok şehirde zehir tacirlerine yönlik nokta operayonlar düzenlenirken, konuya ilişkin Bakan Yerlikaya sosyal medya hesanından açıklamalarda bulundu.

uyusturucu_4ab45950a46b01704ee7412fa8a4c486.jpg

Operayonlara ilişkin detaylar veren Bakan Yerkikaya şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye genelinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında toplam 148 uyuşturucu madde satıcısı daha yakalandı. Operasyonlar 21 ilde gerçekleştirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda İstanbul'da 298 kg metamfetamin ve 126 skunk ele geçirildi. Bu operasyonlarda 2 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda 13 kg esrar ele geçirilirken, 3 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü ve Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ortak operasyonda 22 kg esrar bulundu ve 1 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda 4 kg esrar ele geçirilirken, 2 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda 8500 adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 1 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda 45 kg esrar ele geçirilirken, 4 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda 1 kg esrar ele geçirildi ve 1 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda 1 kg metamfetamin ele geçirildi ve 2 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda 1,8 kg esrar ele geçirildi ve 1 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı operasyonlarında çeşitli miktarlarda uyuşturucu ele geçirildi ve 20 uyuşturucu madde satıcısı tutuklandı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı operasyonlarında 812 kg kubar esrar ve 45 kg toz esrar ele geçirildi. Bu operasyonlarda 12 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Antalya'da zehir tacirlerine göz açtırılmadı

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda 2 kg metamfetamin, 2,5 kg kubar esrar, 11,5 kg skunk, çeşitli miktarlarda kokain ve uyuşturucu hap ele geçirildi. Toplamda 45 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı operasyonunda 1,5 kg skunk ele geçirildi ve 36 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Van İl Jandarma Komutanlığı operasyonunda 7 kg metamfetamin ele geçirildi.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı operasyonunda 2 kg metamfetamin ve 2590 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu operasyonda 2 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı operasyonunda 5 kg kubar esrar ele geçirildi ve 3 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı operasyonlarında 4,5 kg kubar esrar, çeşitli miktarda metamfetamin ve uyuşturucu hap ele geçirildi. Toplamda 3 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı operasyonlarında 6 kg esrar ve muhtelif miktarda metamfetamin ele geçirildi. Bu operasyonda 1 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda ise 1 kg metamfetamin ele geçirildi ve 1 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı operasyonunda 4 kg esrar ele geçirildi ve 1 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı operasyonunda 38 kg esrar ele geçirildi ve 4 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı operasyonunda 10 kg esrar ele geçirildi ve 2 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı operasyonunda 4 kg esrar ele geçirildi ve 1 uyuşturucu madde satıcısı yakalandı.

Tüm bu operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarma ve polislerimizi tebrik ediyoruz. Uyuşturucu satıcılarının gençlerimize ve toplumumuza zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz.