Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2435.14
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Zeybek'ten skandal 'namaz' açıklaması!

Gündeme gelmek için her türlü yerde boy gösteren eski Bakan Namık Kemal Zeybek, bir TV programında skandal ifadelerde bulundu. 'Bunlar nasıl bu ülkede bakan olabildi' yorumlarıyla 'pes' dedirten programda Zeybek, namazın Kur'an'da olmadığını iddia ederken 'namazın zerdüştlükten geldiği' ileri sürdü. Delil için ayetleri çarpıtan Zeybek, nufüs olarak çoğalmayı ise müşriklerin uyguladığını ileri sürdü.
Zeybek'ten skandal 'namaz' açıklaması!
14 Haziran 2016 15:00:00
Gündeme gelmek için her türlü yerde boy gösteren eski Bakan Namık Kemal Zeybek, bir TV programında skandal ifadelerde bulundu. 'Bunlar nasıl bu ülkede bakan olabildi' yorumlarıyla 'pes' dedirten programda Zeybek, namazın Kur'an'da olmadığını iddia ederken 'namazın zerdüştlükten geldiği' ileri sürdü. Delil için ayetleri çarpıtan Zeybek, nufüs olarak çoğalmayı ise müşriklerin uyguladığını ileri sürdü.

Eski Bakan Namık Kemal Zeybek, bir TV programında skandal ifadelerde bulundu. Zeybek, namaz kılmayanlar ile ilgili tartışmaya katılarak,"Kuran-ı Kerim'de namaz diye bir kelime yoktur. Bilenler çok ama birçok insana şaşırtıcı gelecek bir ifade. Namaz kelimesi Arapça'da da yok. Bugün Araplar namaz demezler, bazen salat bazen zikir denir. Zerdüşt dininde ibadetin adı namazdır. Kuran'da namaz diye bir kelime yok" ifadeleriyle tuhaf sözler kullandı. Desteksiz ifadelerde bulunan Zeybek İmam Hatipliler'e de hakaretlerde bulunarak "İmam Hatip okullarında şuanda namaz kılma oranı yüzde 17, demek ki kalanı hayvan. Bugün bakanların, milletvekillerinin birçoğunun namaz kılmadığını herkes biliyor, namaz ile ilgileri yok, onlar hayvan mı oluyor?" şeklinde haddini aşan sözler kullandı. Sunucunun ise 'İnsan da bir hayvan değil midir' sözleri ise dikkat çekti.

Türklerin, İslam'ı Araplardan değil, Zerdüştlerden öğrendiğini iddia eden Zeybek namazın İslam'da değil Zerdüştlükte olduğu iftiralarını savurdu. Farsça'daki ibadet anlamına gelen namazı zerdüştlüğe bağlayan Zeybek, "Zerdüşt dininde ibadetin adı namazdır" sözleriyle skandallar zincirini sürdürdü.

NAMAZI ZERDÜŞTLÜĞE BAĞLADI

Zeybek skandal namaz açıklaması şöyle:

"Kuran-ı Kerim'de namaz diye bir kelime yoktur. Bilenler çok ama birçok insana şaşırtıcı gelecek bir ifade. Namaz kelimesi Arapça'da da yok. Bugün Araplar namaz demezler, bazen salat bazen zikir denir. Salat dua demektir. Biz Türkler Müslümanlığı Araplardan değil Farslardan öğrendik. Daha doğru Fars diye ifade ettiğimiz bu topluluk içinde Tacik diye bir halk vardır. Tacik halkını oluşturan da Samaniyan diye bilinen, Firdevsi'nin Şehname'sini yazdığı dönem, İbn-i Sina'nın yetiştiği iklim. Biz onlardan öğrendiğimiz için onlar ne diyorsa onu dedik. Onlar eskiden Zerdüşt dinine mensup idiler. Zerdüştler ibadetlerinin adına namaz derlerdi. Zerdüşt dininde ibadetin adı namazdır. Kuran'da namaz diye bir kelime yok. Vakit meselesi tartışmalı. Namaz ile ilgili günün başında ve sonunda tanrıya yakarın, salatta bulunun diye bir ifade var. Salat'ın da çok çeşitli anlamı var."

CUMHURBAŞKANI KUR'AN'DAN KONUŞAMAZMIŞ!

Namık Kemal Zeybek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, doğum kontrol ile ilgili, "Hiç bir Müslüman aile böyle bir anlayış içinde olamaz. Allah ne derse, Peygamberimiz ne derse o" şeklindeki ifadelerinin tam tersinin Kuran'da olduğunu söyledi. Zeybek, Kuran'ın çoklukla, nüfusla övünenlere müşrik dediğini ayetleri çarpıtarak şöyle konuştu:

"Bir Cumhurbaşkanı böyle konuşmaz. Bu sadece Müslümanların Cumhurbaşkanı mı? Bir Cumhurbaşkanı Kur'an'dan, İslam'dan delil getirerek konuşur mu? Böyle birşey olur mu? Türkiye'de Müslüman gibi görünen ama deist olanlar var, çok. Allah'a inanıyor ama dinlere inanmıyor. Ateist olanlar var, Hristiyanlar, Museviler, Yezidiler var. Kuran'dan delil getiriyor ama bilgisi ne yazık ki İmam Hatip düzeyinde kalmış. Bir hadis söylüyorlar, 'evlenin ve çoğalın sizin çokluğunuzla ben övünürüm' diye bir hadis, bu uydurmadır."

AYETLERİ ÇARPITTI

Zeybek, çokluk anlamına gelen ve çokluğun eleştirildiği Tekasur suresini çarpıtarak 'çoklukla övünmeyi Kuran men ediyor' dediğini iddia etti. Zeybek daha sonra, Sebe suresi 35. ayeti okudu ve ayette, Allah'ın çoklukla övünenlere müşrik dediğini iddia ederek ayetleri de çarpıttı.

Programda İhsan Eliaçık'a da göndermede bulunan Zeybek, kılavuzunun kim olduğunu belirterek "İhsan Hocamız buna çok değiniyor" dedi.