Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2432.56
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Ekim 2022

​ Siyasette samimiyetsizlik büyük sorun

Doğru ve dürüst, güvenilir olmak bunca eğriliğin ve yanlışlığın olduğu dünyada kolay değil diyeceksiniz ama olmak zorundayız çünkü bugünün dünyasında en kıymetli şeylerden birisi istikamet üzere olmaktır. Doğruluğun, dürüstlüğün faydası en başta sahibine oluyor. Siz doğru yolda olursanız yanlış kimse size zarar veremez çünkü Allah doğru kişinin yanındadır.

İyilik emanettir, iyiler de Allah’a emanet. Dava emanettir, vatan büyük emanet. Memleketimizin bütün kıymetleri, tarih ve geçmişimiz, milli ve dini değerlerimiz emanet. Bütün insanlık iyilere emanet…

Bu vatanın evlatları olarak Türk, Kürt, Arap ve Acem bütün renklerimizle birbirimize emanetiz. Hep birlikte anlamlı ve değerli bir bütünü oluşturuyoruz. Dün olduğu gibi bugünde aynı kaderi paylaşıyoruz. Aynı duyguların, aynı sevinç ve acıların insanlarıyız. Her acı da olduğu gibi bugün de Bartın’ın acısını yüreklerimizde hissediyoruz.Tarık Buğra’nın, ‘Yalnızlar’ romanındaki şu cümle ile meramımızı özetlemiş olalım. “Düştüğün yerden bir avuç toprakla kalkacaksın!” Bu ülkenin değerleri, toprağı, havası ve suyu her derde devadır yeter ki değerlerimizin değerini bilelim.

Her acı ve felakette olduğu gibi Bartın maden faciasında da birlik olduk ancak fırsat bu fırsat diyerek acılardan siyasi rant çıkarmak isteyenler de oldu. Muhalefetin bu tavrı hoş değil. Yarayı iyileştirmeye katkı sunmak, yapıcı ve teskin edici olunmalıdır diye düşünüyorum. Bir kusur ve ihmal varsa failleri bunun bedelini ödeyecektir. Hiçbir yara kanatılarak, hiçbir acı istismar edilerek iyileşmez. Yara,timsah gözyaşlarıyla değil samimiyet ve sevgi ile iyileşir.

Ya şuna ne demeli?

Teröre yardım ve yataklık yapan malum partinin eş başkanı Bartın’daki maden kazasını cinayet olarak vasıflandırıp devleti suçlu gösteriyor. Türkiye’yi vuracak bir sebep buluyor.

Gücünüz yetiyorsa siz önce siyasi ortaklarınızla birlikte PKK’yı lanetleyin, PKK terör örgütüdür deyin. PKK, Kürt, Türk demeden, çoluk çocuk, genç ihtiyarkatlediyorgıkınız çıkmıyor. Eğer Türkiye’yi seviyorsanız gelin ülkemize kurulun tuzak ve kumpasların aracı ve ABD’nin kirli emellerinin askeri olmayın. Ne HDP ne de siyasi ortakları bu ülkenin acılarını hissetme dehiç samimi değiller…

Utanmazlık nedir?

Terör destekçilerinin barıştan ve kardeşlikten, insan hak ve özgürlüğünden bahsetmeleridir. Geçmişleri millete baskı ve zulümle dolu olanların vatan ve millet sevgisinden bahsetmeleridir. Milletten bulamadıkları desteği ABD’de de arayanlara iktidar anahtarının milletimizin elinde olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Tarık Buğra’yı bilirsiniz. Erzurumlu Kürt asıllı bir ailenin çocuğudur. Babası Mehmet Efendi ağır ceza reisliği yapmıştır. O yıllarda Tarık Buğra, İstanbul Hukuk Fakültesinde okumaktadır ve Kürtçülük işlerine bulaşmıştır. Babası bunu fark eder. Yaz tatiline geldiğinde bir kenara çeker ve: “Bana bak bulmuşsun, bedava bir devlet, kıymetini bil. Çok istiyorsan oku, benim gibi ağır ceza reisi ol, serserilik etme” der. Babasının bu ikaz ve uyarısı Tarık Buğra’da olumlu karşılık bulmuş birlikte dirlik ve rahmetin, ayrılıkta ise azabın olduğuna inanmıştır artık.

İyi bilinmelidir ki,ülkemizin istiklal ve selameti bu toprakları yurt bilen her kesin ve her kesimin, Türkün de, Kürtlerin de ortak geleceğidir.PKK ve ABD’nin yanında saf tutmak değildir. Türkiye paydasında ve Türk kardeşleriyle aynı safta olmaktır.

“Bedava devlet bulmuşsunuz” kıymetini bilin bari...