Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Temmuz 2023

100 yıllık çürük zihniyetin eseri

Sosyal medya hayatımıza girdiğinden beri gerekli gereksiz her şey 7/24 zihnimize boca ediliyor. Sabah gözümüzü açtığımız an elimiz telefona gidiyor. Gece yatmadan önce gördüğümüz son şey de genellikle telefon oluyor. Küresel bir bağımlılığın esiri olduk. Fakat aynı oranda işimizin çoğunluğunu da neredeyse bilgisayarların yerini alan telefonlardan yürütüyoruz.

Sosyal medyanın zararları yıllardır konuşuluyor, o yüzden ben de aynı şeyleri tekrar etmeyeceğim. Fakat ne yazık ki kontrolsüz şekilde önümüze çıkan vahşet videoları, bizi dehşete düşürdüğü oranda hadiseleri bir noktadan sonra kanıksamamıza da neden oluyor. Bilhassa kadına, çocuğa, mülteciye ve hayvana şiddet videoları en çok reyting/tık getirisi olan görsellerin başında yer aldığı için gün içerisinde milyonlara varan izlenme rakamlarına ulaşıyor. Bilhassa çocuklar bu kontrolsüz canavarın önünde bir yaprak gibi savrulan zihinlerine, şahit oldukları olumsuzlukları istemsiz bir şekilde kaydediyor.

Birkaç gündür Twitter’da gündem olan ve insanın kanını donduran iki hadiseden bahsedeceğim: Birincisi Mersin Yenipazar’da bir kadını öldüresiye döven bir caninin kamera görüntüleri… Hem izleyip hem de beddua etmekten insanın kendini alamadığı olayda, kendisine karşı koyamayacak çaresiz bir kadının yüzüne hayvani bir güçle tekme, yumruk atıp bunu defalarca tekrarlayan aşağılık bir şahıs, dayak atmaktan acıyan kopasıca ellerini ovuşturarak dükkândan çıkıyor. Şiddet mağduru kadın yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken o iğrenç mahluk ise tutuklanmış. Tabi demir parmaklıkların ardına konması yetmez, kasten adam öldürmeye teşebbüsten ağır bir hüküm giymezse çıkar çıkmaz aynı barbarlığı başka kadınlara da yapar. Bu tür yaratıklar kendi annesini dahi dövmekten çekinmez ki örneklerine çok şahit olduk.

Gündem olan bir diğer video ise İstanbul Silivri’deki özel bir bakımevinde yaşanan bir skandal olarak karşımıza çıktı. Kayıtta, insanlıktan nasibini almamış bakımevi personeli, eliyle taciz ettiği yatalak hastaya eziyet edip bir yandan küfrederken arkadaşı da bu rezaleti alay ederek kameraya çekiyordu. Olayın açığa çıkmasıyla birlikte şahıslar gözaltına alındı. Peki olayın faillerine nasıl bir ceza verilecek? Yenilerinin yaşanmaması için caydırıcı önlemler alınacak mı? Geçen sene İstanbul Ataşehir’deki özel bir hastanede çalışan personelin yaşlı kadına yaptığı eziyetin videosu da büyük tepki çekmiş, şahıslar gözaltına alınmış ve sonra gündem hızla değiştiği için kamuoyu şahısların aldığı cezanın peşine düşmeden hayatın akışında unutulup gitmişti.

Tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de kendine yer bulan TikTok bataklığına da ayaklarımızdan yakalandık, çamuru boğazımıza kadar yetişti. Toplumun karanlık, cahil, sakil ve utanılası yüzlerinin bir araya gelip Kuran’ın deyimiyle ‘belhumadal’lere (hayvandan aşağı) dönüşmelerini izliyoruz. Para ve şöhret arzusuyla, bile isteye garabet çukuruna yuvarlanan saçı kırlaşmış yaşlı adamlar ve yaşlı kadınların düştüğü acınası hali anlatmaya kelimeler yetmez. Oysa onlar her şeyin farkında ama hiçbir şey umurlarında değil.

Dünyanın sonu mu geliyor, kıyamet mi yakın bilmem ama daha hatırlarken unutan insanoğlunun bir an önce kendisine çekidüzen vermesi lazım. Zira dünya başta küresel sapıklık LGBT olmak üzere şiddete, Allah’a isyana, her türlü melanet ve vahşete göz kırpmak bir yana koşarak gidiyor. Biz ülkemizi bu çamur çirkeften korumak için var gücümüzle çalışmalıyız. Bizi biz yapan kendi değerlerimizdir. Yüz yıl önce rejimi değiştirirken Batı’nın ahlaksızlığını Müslüman Türk milletine empoze edenlerin laiklik adı altında bıraktığı çamur zihniyet değil. Prof. Dr. Mazhar Osman 1934’te kaleme aldığı ‘Keyif Veren Zehirler’ kitabında tek parti döneminin CHP’sinin halkı içki, eroin ve kumar bataklığına sistematik olarak nasıl alıştırdığını ayrıntılı bir şekilde anlatmış. İşte bugün görüp de hayrete düştüğümüz birçok sapkınlık, vicdansızlık ve toplumumuzun genetik kodlarına ters her garabet, tek parti döneminde atılan tohumların eseri.