Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Aralık 2014

14 Arallıkta ilahi adaletin bir tecellisi yaşandı

Anlatılırki, bir gün Hz. Musa "Ya Rabbi Senin ilahi adaletinin sırrı nedir?" diye sorar. Musa Aleyhisselam'ın bu sorusu üzerine, Cebrail gelir ve Hz. Musa'ya "Şuradaki pınarın karşısındaki ağacın arkasına gizlen" der.

Hz. Musa'da söylenen yere giderek belirtilen ağacın arkasına gizlenir. Bir müddet sonra, bir kişi atıyla tozu dumana kavuştura kavuştura gelir ve su içmek üzere pınarın önünde durur. Su içmeden öncede, cebinden bir kese altın çıkarıp çeşmenin üzerine bırakır. Suyunu içip atını sulayarak yoluna devam eder. Atlının ardından, çeşmeye bir çocuk yaklaşır ve su içeceği sırada çeşmenin üzerindeki kese dolusu altını görüp onu cebine koyar. Suyunu içip oda yoluna devam eder. Çocuğun ardından, çeşmeye gözleri görmeyen yaşlı bir adam yaklaşır. Ama ihtiyar tam su içeceği sırada, atlı adam geri dönerek gözleri görmeyen yaşlıdan kese dolusu altını ister. Ama ihtiyar, "Benim gözlerim kör, ben kese filan görmedim" diyemeden atlı adam kılıcını belinden çıkararak yaşlı kişiyi öldürür.

Bu garip manzarayı gören Hz. Musa "Ya Rabbi bu olayların sırrı nedir?" der. Bu soru üzerine Cebrail tekrar gelir ve şunları söyler: "Çeşmenin başına bir kese altın bırakan adam, o keseyi alan çocuğun babasının mallarını talan etmişti. Atlı adamın öldürdüğü gözleri görmeyen ihtiyarda, zamanında o atlı adamın babasını öldürmüştü. Allah'ın kanunlarında kıssas vardır. Bu kıssası kullar uygulamasada Allah bir şekilde uygular".

Değerli Dostlar, 14 Aralık Pazar günü millet olarak, Rabbimizin ilahi adaletinin bir tecellesini daha gördük. Ergenekon davasında suküneti tavsiye edenler, bir soruşturma kapsamında gözaltına alınırken ortalığı ayağa kaldırdılar. Bir kısım medya 14 Aralıkta Halk TV'nin Ergenekon şüphelilerinin gözaltına alınırken yaptığı yayını yaptılar. Demekki keser döner sap döner, gün gelir hesap döner sözü boşuna söylenmemiş.

İnsan, 14 Aralıkta yaşanan velveleye bakınca, kişilerin idam edilmeye götürüldüklerini zannedecek. Halbuki yapılan işlem, soruşturma kapsamında kişilerin gözaltına alınmasıdır. Kaldıki işin daha Polis ifadesi, Savcılık ifadesi, Hakim huzuruna çıkarılma kısımları var. Eğer siz suçunuz olmadığını iddia ediyorsanız, ifadeniz alınarak serbest bırakılırsınız.

Şu garipliğe bakar mısınız: Birileri gözaltına alınırken, televizyonlarda, radyolarda sunucular "Bizi susturmak istiyorlar" diye bağırıyorlar. Canlı yayınlarda, İktidara her türlü sözü söylüyorlar. Ben bu nasıl susturmaktır anlayamadım. Anlayan varsa, lütfen Okuyucu yorumları kısmından benide bilgilendirsin.