Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Temmuz 2019

15 Temmuz’un söylettikleri! -1-

“Bir insan çıkar, on tane sırtlanın arasına dalar, hiç çekinmeden. Hayatını feda eder, gözünü kırpmadan… Ülkenin kaderini değiştirmek için can verir, şan alır…”

Ömer Halis Demir; ruhun şad, makamın yüce olsun.

15 Temmuz 2017. Ruhumuzu; aziz milletin bekası için -hiç düşünmeden- feda ettiğimiz günün yıl dönümü. Bugün, 250 şehidin adını tarih sayfasına altın harflerle yazdırdığı mukaddes gün. Bugün, mürekkebi milletin aziz kanıyla yazılmış şanlı destanımızın gün dönümü. Ve bugün, ederi 1 dolar olan şeref yoksunu hainlerden kurtulduğumuz o altın gün…

“Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? ‘Gömelim gel seni tarihe’ desem, sığmazsın!”

Bu aziz millet; bedeninde taşıdığı her bir hücresiyle, vatan, millet, bayrak ve din kavramlarıyla hemhal. Aziz tarihi bunun örnekleriyle dolu. İki saat içerisinde işgal edileceği planlanan Çanakkale Savaşına bakın. O savaşta verilen yüz binlerce şehidimizi hatırlayalım. Üzerinden neredeyse bir asır geçmiş olmasına rağmen, Çanakkale Destanı konuşulmaya ve örnek alınmaya devam ediyor.

Annelerin ninnilerinde dahi, ceddimizin şanlı kahramanlık öyküleri vardır. Çocuk yaşına geldiğimizde ise bize anlatılanlar hep kahramanlık hikâyeleri olmuştur. Milletimiz, bu kahramanlık hikâyelerini dinleyerek büyüdü. Kimi zaman Hayber Kalesi ile Hz. Ali efendimizi, kimi zaman ise Çanakkale Destanı ile Seyit Onbaşıyı… Ve buna benzer onlarca kahramanlık hikâyesi… Bu destanların her birini defalarca dinleyip, ezberledik. Hatta ezberle kalmayıp, ruhumuza nakşettik.

Bütün bunlar, bizi biz yapan kendi öz değerlerimiz oldu. Hepsi geçmişte yaşanmış, gerçek hikâyelerdi. Onlarca destan ve kahramanlık hikâyelerine bir yenisi eklendi. Bu destan, 15 TEMMUZ DESTANIDIR! Artık annelerimiz ninnilerinde Ömer Halis Demir’in adı gibi bir er olduğuna şahitlik edecek. Abdullah Tayyip’in de pak ruhuna Fatihalar yollayacak…

Muazzez Milletimiz var olduğu müddetçe, destan yazmaya devam edecektir. Bu, böyle biline…

(devam edecek)