Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2517.87
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Aralık 2014

2014'ü uğurlarken

Bu gece saatler 00:00'ı gösterdiğinde, yepyeni bir yıla başlayacağız. Son yıllarda, vakitler dörtnala koşturan bir atlı gibi ilerliyor. Günlerin, ayların ve yılların nasıl gelip geçtiğini anlayamıyoruz. 2014 yılıda aynı hızla gelip geçti.

Şimdi başımızı iki elimizin arasına alıp, 2014'ün kabaca bir muhasebesini yapsak karşımıza yüz güldürecek bir sonuç çıkar mı?. Bizim için 2014 hedeflerimize ulaştığımız, mutlu huzurlu geçen bir yıl mı oldu? Yoksa 2014 tüm dertlerin üzerimize çöktüğü bir felaket yılı mıydı? Bunlar bir tarafada, 2014 yılı bizim için sıradan, olağan bir şekilde mi geçti?

Televizyonun tek kanallı olduğu dönemlerde, yıla veda edilirken, geçen yılın önemli gelişmelerinin hatırlatıldığı bir program yayınlanırdı. Ben o günlerde bu programı büyük bir zevkle izlerdim. Şimdilerdede bazı kanallarda benzeri programlar yayınlanıyor. Nedense o programları izlerken, geçmişte yaşadığım duyguları hissedemiyorum.

Evet, eski bayramların tadı bir başka olduğu gibi, eski yılbaşlarının tadıda bir başkaydı. Galiba eskilerin tadının bir başka olmasının altında, kişiler arasındaki diyoloğun çok daha sıkı olması yatıyor. Malum mutluluklar paylaşıldıkça artıyor. Tabi şimdi bir eski yeni tartışmasına girecek değilim. Fakat yeri gelmişkende, bizim devrelerin yaşayarak gördüğü bir gerçeği söylemeden geçemedim.

Değerli Dostlar, 2014 yılı siyasi açıdan, iki adet seçimin yapıldığı bir seçim yılı olarak hatırlanacaktır. 2014 yılı AK Parti Genel Başkanlığı'nda yapılan nöbet değişimiyle hatırlanacaktır. 2014 yılı Çözüm sürecini sekteye uğratmak için yapılan provakasyonlarla hatırlanacaktır. 2014 yılı İktidarın Paralel yapıyla yaptığı mücadelelerle hatırlanacaktır.

Yazıyı noktalamadan önce, bu gece gireceğimiz 2015'inde diğerleri gibi hızlı bir şekilde geçeceğinin hatırlatmasını yapıyorum. Sakın ha, önümüzde koskoca bir yıl var demeyin. Günlerinizi, saatlerinizi en verimli şekilde değerlendirin. Herkesin 2015 yılını mutlu huzurlu bir biçimde geçirmesi dileğiyle, yeni yılınızı tebrik ediyorum.

 
TDV kurban