Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Aralık 2014

2015 seçimlerinin birinci partisi AK Parti'dir

Başlıktaki bu söz, bir temenni değildir. Cumanın gelişini pazartesiden haber vermek gibidir. Biliyorsunuz, gökyüzünü kara bulutlar kapladığında, rahatlıkla birazdan yağmur yağacak diyebilirsiniz. Bir de, görünen köy kılavuz istemez.

Evet, 2015 seçimlerinin sonuçlarına dair işaretlerde bu şekilde görülmeye başlamıştır. Tarihe not düşebilmek için, birazdan o işaretlerden birkaçını sizinle paylaşacağım. 2015 seçimlerinin üç aşağı beş yukarı 2011'deki gibi sonuçlanacağının en büyük işareti, muhalefetin başındaki isimlerin değişmemesidir. Sanki bu Genel Başkanlara, oturdukları koltuklar babalarından miras kalmıştır.

Hadi diyelim, muhalefetin başındaki isimler değiştirilemedi. Peki onlar kendilerini yenilemek için uğraşamazlar mı? Biraz bu beyfendiler, milletin sandıkta ne söylediğini anlamaya çalışamazlar mı? Kaldıki millet her seçimde aynı sözü yüksek perdeden söylüyor. MHP'yede, CHP'yede böyle muhalefet görevi yaptığınız sürece, size iktidar görevi vermem diyor.

Millet bunu yüksek sesle söylüyorda, ama duyan yok. Bunlarda, herşey eski tas eski hamam... Son günlerde Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı için yapılan eleştirileri önümüze almamız, siyaset tarafında değişen birşeyin olmadığını görmemize yeterde artar bile... Tabii, şimdiki konumuz Ak Saray değil. Benim niyetim sadece, bizdeki muhalefetin ne kadar basit konularla uğraştığını ortaya sermektir. Zaten bu arkadaşların basit konularla oyalanması, millette bunlar iktidar görevi yapamazlar fobisi oluşturmadı mı?

Değerli Doslar, gerçekten ortada trajikomik bir durum var. Acaba bizdeki muhalefet gibi, kaybettiği seçimlerden hiç ders almayan muhalefet dünyanın bir başka yerinde var mıdır? İşin daha ilginci, kaybedilen seçim bir ikide değildir. Mesela MHP Lideri Devlet Bahçeli, 2015'teki seçimide kaybederse, onda on yapacaktır.

Aslında, bugün AK Parti'nin 2015'teki seçim zaferini yazmak gibi bir düşüncem yoktu. Beni bu satırları yazmaya iten, Anayasa Mahkemesi'nin baraj konusunu görüşecek olmasıdır. Ülkemizde bir kesim Anayasa Mahkemesi'nden yüzde onluk barajı kaldırmasını bekliyor. Bu beklentinin gerçekleşmesi, AK Parti'nin ekmeğine yağ sürecektir. Bunu bilmek için, iyi bir siyaset uzmanı olmaya gerek yoktur. Çünkü, AK Parti dış müdahaleyle gidilen seçimlerden hep büyük zaferle çıkmıştır. İşte 2007'de, 2011'de, 2014'de yaşananlar ortada duruyor.

Kesinlikle şu unutulmasın: Bu millet kendi yetkisini paylaşma konusunda çok kıskançtır ve bu yetki üzerinde de . hiçbir vesayet kabul etmemektedir. Biri cezalandırılacaksa, onu bu millet cezalandıracaktır. Baraj düşürülecekse, onuda bu millet düşürecektir.