Dolar (USD)
32.23
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2508.35
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Ocak 2015

2015'te olmasını istediklerim

Çarşamba günü yayınlanan yazımda 2014'ü uğurladım. Bugünkü yazımda ise, 2015'e merhaba diyorum. Bana kalırsa, 2015 böyle özel bir karşılamayı hak ediyor. Çünkü yeni yıl bereketle geldi.

Değerli Dostlar, 2015'te olmasını istediklerime geçmeden önce küçük bir parantez açarak, son günlerde yağan yoğun karla alakalı birkaç kelam edeceğim. Evet, ülke olarak bu yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalandık. Çoğu kişi araçlarıyla yollarda mahsur kaldı. Belkide karın böyle yoğun yağacağını tahmin edemediğimizden bu manzaralar yaşanmıştır. Tahmin edilseydi, insanlar tedbirsiz şekilde Trafiğe çıkarlar mıydı?

Bazı haber programlarında bu manzaralara, Kar Esareti, Kara Kış denildiğini duyuyorum. Son günlerde yağan yoğun kara esaret mesaret denilemez. Denilse denilse rahmet denilebilir. Bir, bu kadar yoğun kar yağışına yıllardır hasret kalmıştık. İki, kar yağışı olmadığı için, ülkemizde kuraklık çanları çalmaya başlamıştı. Yeterki kar yağsın, biz yollarda kalmaya razıyız.

Bu küçük parantezin ardından, 2015'te olmasını istediklerime geçiyorum. Ben en çok 2015'te Çözüm sürecinin sonuçlanmasını istiyorum. Çünkü, Çözüm süreci sonuçlanmadığı sürece, memleketin ayaklarından prangalar çıkmaz. Ayrıca, Çözüm sürecinin sonuçlanması demek, ülkemize kalıcı huzurun gelmesi demektir.

2015'te 2014 gibi bir seçim yılı olacak. Malum önümüzde genel seçimler var. Ben bu seçimler sonrası,ülkemizin hak ettiği muhalefete kavuşmasını istiyorum. Artık bu memlekette, İktidarın on adım gerisinden giden bir muhalefet olmasın. Artık bu memlekette, herşeye istemezük diyen bir muhalefet olmasın. u00cağer muhalefet olacaksa, ufuk açıcı vaatlerde bulunan, iktidar alternatifi bir muhalefet olsun.

Umarım, 2015'te Kadına şiddet ve cinayet haberlerini duymayız. Umarım, 2015'te Gençlerimizin bonzayi benzeri maddelerle hayatlarını kaybettiklerinin haberlerini duymayız. Umarım, 2015'te hiç Trafik kazası haberi duymayız. Şoförlerimiz, direksiyon başında dikkatli ve Trafik kurallarına uyarak yolculuk yaparlar.

Ben 2015'i herkesin mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirmesini diliyorum. 2015 tüm insanlık için, Mutluluk Yılı olsun. Tabii bunun gerçekleşebilmesi için, bizimde biraz gayret göstermemiz gerekiyor.

 
TDV kurban