Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2400.55
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


2016 MAYIS AYINDAKİ SPOR GÜNDEMİ

Çevremizdeki ateş çemberi ve içimizdeki terör sebebiyle bir türlü eğlenceyi ve mutluluğu yakalamak mümkün olmuyor. Her gün gelen şehit cenazeleri ve patlayan bombalar keyfimizi kaçırıyor. Hiç ummadığımız bir anda acılı bir haber alıyoruz, uykularımız yok oluyor. Medyada şehit yakınlarını görünce içimiz kan ağlıyor. Empati yaptığımızda "Şehidin ana-babası olmak büyük sabrı ve metaneti gerektiriyor." diye değerlendiriyoruz. Sonucu büyük bayramlara verilecek bu sancılı günlerin biteceğini umuyoruz.

Sporun özellikle futbolun gündemi yoğun ve herkesi meşgul ediyor. Özellikle Antalya'daki Ziraat Bankası Türkiye Kupası finali oynandı. Galatasaray-Fenerbahçe maçında istenmeyen olaylar meydana geldi ve taraftarlar çirkin tezahüratlar yaptılar. Kulüp başkanlarımızdan birisi soyunma odası koridorlarında hakemlere yönelik sözleri üzücüdür. Aynı saygıdeğer başkan medyaya, etiğe ve geleneklere aykırılık içeren demeçler verdi. Her iki kulübümüz de böyle bir süreci hak etmediler. Kişilerin gelip geçici olduğunu kurumların devamlılık içerdiğini de not edelim.

Diğer bir olay da Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş'ın şampiyonluğu idi. Beşiktaş çok zor şartlar altında maçlara gitti, çabaladı ve meyvesini aldı. Başkan Fikret Orman'ı kutluyoruz. Hem takımı şampiyonluğu yakaladı hem de Beşiktaş'a çok muazzam ve şahane stat kazandırdı.

En önemli şansımız ise Fatih Terim'in önderliğinde 2016 Fransa turnuvasına katılmamızdır. Euro 2016 şampiyonasına gitmek bile başlı başına keyif verici bir olaydır. İstiklal Marşımızın okunması ve bayrağımızın dalgalanması duygularımızın kabarmasına yol açacaktır. Hazırlık maçlarındaki performansımız oldukça iyi sayılır. Özellikle İngiltere ile oynadığımız hazırlık maçı bizim için çok iyi bir gösterge sayılabilir. İngiltere karşısında takımımız çok pozisyona girdi, onlara kabus yaşattı. Fatih Terim İngiltere maçında birkaç oyuncuya şans verdi. Gençlerimizin özgüveninin yeterli olduğunu not edelim.

Üniversitelilerin spora ve özellikle futbola akademik anlamda el atması yerinde olacaktır. Yeni seçilen rektörlerimizin spor konusunu ele alması beklenmektedir. Mesela Giresun Üniversitesi'ne yeni atanan rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun'u yığınla gündem beklemektedir. Giresun'da çok sevilen ve kıymetli bir bilim adamı Prof. Dr. Cevdet Coşkun yeni görevinde de başarılı olacaktır. Sayın rektör Coşkun üniversitemizi ve ilimizi komşu vilayetlerin arka bahçesi gibi görünmekten kurtaracaktır. Ekibi içinde yer alan Doç.Dr. Oktay Karaman ve arkadaşları kendisine gereken yardımı göstereceklerdir.

Geçmiş dönemlerde Giresun Üniversitesi'nin yönetim ile halk ve siyasi erk arasında kayma ve bilek güreşi vardı. Prof.Dr. Cevdet Coşkun'un seçilmesiyle kayma ortadan kalkacaktır ve üniversite asli hizmetine dönecektir.

Yeni hükümetimiz kuruldu. Kabinenin spor konusuna ağırlık vermesini diliyoruz. Bu arada Başbakan Yardımcısı olan Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'yi kutluyoruz. Nurettin Canikli müsellem ekonomi bilgisiyle, mükemmel insan ilişkileriyle önce Türkiye'ye sonra da Giresun'a üstün hizmetler verecektir.

Sonuç: 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, Fatih Terim, Şenol Güneş ve Coşkun Hoca, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli bize göre Mayısın son haftasının aktörleridir.